Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης προς τον Δήμο για τη 15η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού.

Επιστολή Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης προς τους: 

κο Ευάγγελο Βαλιώτη, Δήμαρχο Σπάρτης

Κα Γεωργία Γαλανοπούλου, Πρόεδρο Ν.Π. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος

Κο Μανούσο Μανουσάκη, Πρόεδρο ΑΜΚ Γιορτή Ελιάς και Λαδιού

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Αξιότιμοι κυρία και κύριε Πρόεδρε,

Όπως κάθε χρόνο, έχει έρθει η στιγμή για τον προγραμματισμό των δράσεων που θα συμπεριληφθούν στην 15η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού. Έναν θεσμό για τον Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή, από τους μακροβιότερους και πιο επιτυχημένους με σημαντική συμβολή στην οικονομική ζωή του τόπου μας.

Είναι άλλωστε κοινά αποδεκτό σε όλους όσους παρακολουθούν τον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής και της μεταποίησης των λακωνικών προϊόντων ότι ο θεσμός αυτός, όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε τα μέγιστα συμβάλλοντας:

  • Στην προβολή των λακωνικών προϊόντων και των ιδιαίτερων ποιοτικών τους χαρακτηριστικών στο ευρύ κοινό εντός και εκτός του Νομού μας (Αθήνα – Έκθεση Λακωνικών Προϊόντων, Πειραιάς, Τρίπολη, Κομοτήνη και αλλού).
  • Στην ενημέρωση των παραγωγών, των επιχειρηματιών και γενικά των λακώνων, μέσω των ημερίδων και των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.  
  • Στην βελτίωση της «εικόνας» και του τρόπου προβολής των λακωνικών προϊόντων και των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις.  
  • Στην συνεχή προβολή του Δήμου Σπάρτης και ολόκληρης της Λακωνίας καθώς και των τουριστικών προορισμών που αυτή διαθέτει.

Για όλους τους παραπάνω λόγους θεωρούμε ότι σήμερα, 15 χρόνια μετά την 1η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, έχουμε το χρέος ως θεσμικός φορέας που εκπροσωπεί την πλειοψηφία του επιχειρηματικού κόσμου της πόλης μας, να σταθούμε δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τους λάκωνες παραγωγούς που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τον συγκεκριμένο θεσμό και να συμβάλουμε στην απρόσκοπτη συνέχιση και εξάπλωση του, σε ολόκληρο το Δήμο Σπάρτης.

Έχουμε εξάλου την πεποίθηση ότι όλες οι ενέργειες στήριξης της πρωτογεννούς παραγωγής και του αγροτικού κόσμου του νομού μας, μετασχηματίζονται άμεσα σε ενέργειες στήριξης του συνόλου του επιχειρηματικού κόσμου της Λακωνίας και αποτελούν βασική προϋπόθεση ανάπτυξης του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της.     

Σημαντικό βήμα στην προσπάθεια αυτή, θεωρούμε ότι θα αποτελέσει  η μεταφορά της Έκθεσης και μέρους των εκδηλώσεων της 15ης Γιορτής Ελιάς και Λαδιού στην πόλη της Σπάρτης. Με αυτόν τον τρόπο θα αναβαθμίσουμε ουσιαστικά την «Γιορτή» και θα καταστεί ευκολότερη και ουσιαστικότερη η συμμετοχή των εκθετών. Επίσης θα είναι καταστεί δυνατή η προβολή των λακωνικών προϊόντων και επιχειρήσεων σε μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών (που είναι αυξημένος στην πόλη μας κατά την καλοκαιρινή περίοδο), αλλά και σε μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι η «Γιορτή Ελιάς και Λαδιού», αποτελεί σημαντικό θεσμό που πρέπει να συνεχιστεί και θέλουμε να δεχτείτε τον Εμπορικό Σύλλογο Σπάρτης, ως συνδιοργανωτή σε αυτήν την προσπάθεια στην οποία θα συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: