Πολιτική

Επιχείρηση “άλωσης” των υπηρεσιακών συμβουλίων με 5 διορισμένα μέλη!

Η επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα συνεχίζεται. Η κατρακύλα της κυβέρνησης των” αρίστων” της ΝΔ δεν έχει σταματημό! Η δυσανεξία τους απέναντι στη Δημοκρατία και στα δικαιώματα αποδεικνύεται καθημερινά και σε κάθε τους βήμα! 

Μετά τα μαθήματα δημοκρατίας που παρέδωσε στις 17 Νοεμβρίου και στην επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ο  κ. Χρυσοχοΐδης, «την δόξα» του ζήλεψε  η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως να «παραδώσει μαθήματα δημοκρατικής λειτουργίας» στην κοινωνία ! 

Με την γνωστή τακτική του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” και με  τροπολογία στο ΝΣΧ για την Επαγγελματική Εκπαίδευση Κατάρτιση, προβλέπεται η αντικατάσταση των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων σε περίπτωση μη αποδοχής διορισμού τους ή παραίτησής τους! Η τροπολογία προβλέπει την αντικατάσταση των αιρετών εκπροσώπων από Διευθυντές σχολικών μονάδων ή από εκπαιδευτικούς που έχουν τουλάχιστον 15 έτη εκπαιδευτική  προϋπηρεσία!

Με τη -χουντικής έμπνευσης- ρύθμιση αυτή, για πρώτη φορά από την λειτουργία του θεσμού των αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια,  δεν θα συμμετέχουν σε αυτά εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κλάδου!

Με την απόλυτη χειραγώγηση των Υπηρεσιακών συμβουλίων -με 5 διορισμένα μέλη- γυρνάμε σε σκοτεινές εποχές όπου ο εκπαιδευτικός ήταν έρμαιο πιέσεων και πολιτικών εκβιασμών!

Η εκπαιδευτική κοινότητα με την μεγάλη παρακαταθήκη της αποχής του 93% στις εκλογές παρωδία της 7ης Νοεμβρίου, θα στείλει ξανά το ηχηρό μήνυμα προάσπισης του θεσμού του αιρετού, των δημοκρατικών διαδικασιών, της ελεύθερης έκφρασης και της αντίστασης απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό που χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να πετύχει τους στόχους του! 

Το υπουργείο και ολόκληρη η κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που εφαρμόζουν θα οδηγήσει στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης και της κοινωνίας και γι’ αυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να αμβλύνουν και να κάμψουν τις αντιδράσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, που επί μήνες αντιστέκεται σθεναρά και χαλάει την ακριβοπληρωμένη εικόνα της κυβέρνησης!

Δυστυχώς κ, Μητσοτάκη και κ, Κεραμέως στο μάθημα (και ας το καταργήσατε) «Στοιχεία Δημοκρατικού Πολιτεύματος»  απορριφτήκατε. 

Οι μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας! 

Για προστασία της αυτονομίας των συνδικάτων και των δικαιωμάτων τους, για Δημοκρατία και Ελευθερία στα σχολεία και για την ενίσχυση της Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης!

Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας και την παράταση της θητείας των αιρετών μέχρι να διασφαλίζονται οι προϋποθέσεις του συνέρχεσθαι και του απρόσκοπτα και δημοκρατικά συνδιαλέγεσθαι!

Παναγιώτης Κουμουνδούρος 

Αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λακωνίας

Με την Ανεξάρτητη Εκπαιδευτική Συνεργασία/Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις

koumoundpan@gmail.com    698481417

 

You may also like

Κοινοποίηση: