Πολιτική

Εργάτες γης: Συνεχίζονται οι προσπάθειες Δαβάκη για την αντιμετώπιση του προβλήματος

 

 

Διαδοχικές συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, τον υπουργό Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, είχε χθες το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, με αντικείμενο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λάκωνες παραγωγοί στην εξεύρεση εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες. Μαζί με τον κ. Δαβάκη, στις συναντήσεις συμμετείχαν και ο Δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Δημήτρης Μανιατάκος και ο Εκπρόσωπος των Παραγωγών του ΑΣΕ Σκάλας, Στέλιος Σαρρής.

Μετά το τέλος των συναντήσεων, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Είναι γνωστό σε όλους μας το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της χώρας και ιδιαίτερα οι Λάκωνες παραγωγοί σχετικά με την έλλειψη εργατικού δυναμικού στον πρωτογενή τομέα. Ένα πρόβλημα που φοβάμαι ότι θα ενταθεί εξαιτίας της αναμενόμενης αυξημένης ελαιοπαραγωγής, αλλά και των εσπεριδοειδών.

Σε μια ακόμη προσπάθεια εξεύρεσης συγκεκριμένων λύσεων του προβλήματος αυτού, συναντηθήκαμε χθες, ο Δήμαρχος Ευρώτα Δήμος Βέρδος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Μανιατάκος, ο Εκπρόσωπος των Παραγωγών του ΑΣΕ Σκάλας Στέλιος Σαρρής και εγώ, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου – τον υπουργό Νότη Μηταράκη, την υφυπουργό Σοφία Βούλτεψη, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Πάτροκλο Γεωργιάδη – και τους θέσαμε το συγκεκριμένο πρόβλημα. Παρών στη συνάντηση με τη Σοφία Βούλτεψη ήταν και ο Syed Mohammad Jamil, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συνδέσμου Ελλάδας – Πακιστάν.

Από τις επαφές μας έχουμε τα ακόλουθα συμπεράσματα:

  • Θα επιδιωχθεί άμεσα η απλοποίηση της διαδικασίας που χορηγούνται οι άδειες εισόδου και παραμονής των μετακλητών εργατών γης, με το να απαλειφθεί η υποχρέωση προσκόμισης πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης από τους ενδιαφερόμενους, που αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα στην όλη διαδικασία.
  • Διευκρινίστηκαν οι λεπτομέρειες της ισχύουσας εγκυκλίου για την κατά παρέκκλιση διαδικασία απασχόλησης πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, η οποία συνεχίζει να εφαρμόζεται κανονικά, χωρίς ουσιαστικές τροποποιήσεις, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
  • Επίσης, θα γίνει προσπάθεια για τη συμμετοχή νομίμων μεταναστών που ήδη ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα στον πρωτογενή τομέα της Λακωνίας, πρόταση στην οποία θα συνδράμει και ο Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ελλάδας – Πακιστάν.

Προγραμματίζω συναντήσεις και με τους συναρμόδιους υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών.

 

 

 

***

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε I O
Φωτογραφίες :
Διαβατηρίων – Ταυτότητας – Αδ. Οδήγησης – Πιστοποιητικών κ.α
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: