Λακωνία

Ερώτηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας για την μη ένταξη φυσικού αερίου στην Σπάρτη

 Μη ένταξη της Σπάρτης στο πρόγραμμα επέκτασης φυσικού αερίου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύου Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ)

 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Αξιότιμοι κύριοι
 

Τον Ιούλιο του 2019 σε σύσκεψη στην Καλαμάτα της νέας περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα και στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) με επικεφαλής τη διευθύνουσα σύμβουλο Στεφανία Μωσσέ παρουσιάστηκε το πρόγραμμα επέκτασης του φυσικού αερίου της ΔΕΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που περιλάμβανε την ανάπτυξη δικτύων στην Κόρινθο, το Άργος, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, την Καλαμάτα και τη Σπάρτη. Παρόντες στη σύσκεψη και περιφερειακοί σύμβουλοι από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, καθώς και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο σχεδιασμός αφορούσε την κατασκευή δικτύου περίπου στο 60% του οδικού δικτύου των παραπάνω πόλεων, καθώς και 3.500 συνδέσεων, με μηδενικό κόστος για τους οικιακούς και επαγγελματικούς καταναλωτές. Η τροφοδοσία των πόλεων θα γινόταν από το δίκτυο του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, με εξαίρεση την Καλαμάτα και τη Σπάρτη οι οποίες θα τροφοδοτούνταν, σύμφωνα με το πρόγραμμα, με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τις εγκαταστάσεις του ΔΕΣΦΑ στα Μέγαρα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν σε 33,7 εκατ. ευρώ, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης 2020-2023. Μάλιστα στη συνάντηση αυτή, ο Περιφερειάρχης κ. Παναγιώτης Νίκας δεσμεύτηκε για την άμεση ενεργοποίηση κονδυλίου 20 εκατ. ευρώ στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου.

Κι ερχόμαστε σήμερα να διαβάζουμε ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ να παρουσιάζει το πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων, με τις πόλεις της Πελοποννήσου να είναι ενταγμένες στη δεύτερη φάση, του προγράμματος στο οποίο έχουν γίνει οι προμελέτες και αναμένεται η προκήρυξη των διαγωνισμών εντός του 2021. Μεταξύ αυτών των πόλεων δεν περιλαμβάνεται η Σπάρτη. Πρόκειται για λάθος ή αυτή είναι η πραγματικότητα; Εάν ισχύει η δεύτερη περίπτωση καλείσθε να πράξετε τα δέοντα ώστε να ενταχθεί η Σπάρτη στον προγραμματισμό της ΔΕΔΑ μαζί με τις λοιπές πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου και να αποφευχθεί η, για μία ακόμη φορά, υστέρηση της Λακωνίας σε σοβαρά έργα υποδομών. Επίσης, η κοινή λογική επιτάσσει την ενημέρωση των Λακώνων πολιτών για τα γεγονότα και τα κίνητρα που οδήγησαν στη μη ένταξη της Λακωνίας στο πρόγραμμα. 

 

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΡΙΤΗΣ

 

 

 

 

Φωτογράφηση & Βιντεοσκόπηση Γάμων, Βαπτίσεων.
Φωτογράφηση & Βιντεοσκόπηση Πολιτιστικών Εκδηλώσεων .
Φωτογράφηση & δημιουργία δυναμικών πορτρέτων

(Κάλυψη σε Λακωνία-Μεσσηνία-Αρκαδία-Αττική)

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6976999424 – 6909031174
Ώρες επικοινωνίας 09:00-14:00 & 17:00-21:00

You may also like

Κοινοποίηση: