Προτάσεις

Εσπερίδα με θέμα την πρόληψη χρονίων νόσων στην Σπάρτη

 

 

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18.00 διοργανώνεται στη Σπάρτη  από τον Ιατρικό Σύλλογο Λακωνίας, την Ένωση Ιατρών Ε.Σ.Υ. Νομού Λακωνίας και το Δήμο Σπάρτης με τη συμμετοχή της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, του Ελληνικού Εθνικού Κέντρου Exercise is Medicine και του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και άσκησης στην Ιατρική Εσπερίδα με θέμα ¨Ο ρόλος της σωματικής άσκησης στην πρόληψη και θεραπεία χρονίων νόσων “Σακχαρώδης διαβήτης – Υπέρταση – Οστεοπόρωση – Καρκίνος – Νευροεκφυλιστικά Νοσήματα.

Ο τελικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η εφαρμογή μη φαρμακευτικών παρεμβάσεων πρόληψης και θεραπείας χρόνιων νόσων μέσω κατάλληλων προγραμμάτων άσκησης, που εφαρμόζονται από πιστοποιημένους (ΕΙΜ), κατάλληλα εκπαιδευμένους επαγγελματίες της άσκησης. Η καθιέρωση της σωματικής άσκησης ως αναπόσπαστου μέρους της μέριμνας για την υγεία στηρίζεται σε συνέργειες μεταξύ όλων των κλάδων των επιστημών υγείας και άσκησης, των θεσμών του συστήματος υγείας και της κοινωνίας.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί με προσκεκλημένους ομιλητές από το Πανεπιστήμιο με εξειδίκευση στην θεραπευτική άσκηση, στο Κτήριο Βιβλιοθήκης Σπάρτης και η είσοδος είναι ελεύθερη τόσο για επαγγελματίες υγείας όσο και το ευρύ κοινό.

Ο Πρόεδρος του ΙΕΦΑΙ
Μιχάλης Κουτσιλιέρης
Καθηγητής Ιατρικής ΕΚΠΑ

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από το  www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook

You may also like

Κοινοποίηση: