Εσπερινός & ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος Πολιούχου Λακεδαίμονος

372{icon} {views}

 

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018, στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός, ενόψει της πανήγυρης του Πολιούχου της Σπάρτης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου.

 

 

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού έγινε η ενθρόνιση της Ιερής Εικόνας του Οσίου στο σολέα του Ναού. Στη συνέχεια εψάλησαν, σε κατανυκτικό κλίμα, τα Μακαριστήρια και μία στάση των Χαιρετισμών του Αγίου Νίκωνος, από τον Σεβασμιώτατο, τους δεκάδες  ιερείς, τους ιεροψάλτες και το εκκλησίασμα.

 

 

Νωρίτερα, ο  ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και Ηγούμενος της Ι.Μ Γόλας, Πανοσιολογιώτατος Αρχ. Ευστάθιος Πορφύρης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Αγιότητα επισημαίνοντας  ότι ακόμα και στην εποχή μας δεν θα πρέπει να την θεωρούμε ως κάτι ανέφικτο και ουτοπικό, αλλά να την θέτουμε ως στόχο της χριστιανικής μας ζωής.

Κατακλείοντας την θρησκευτική τελετή, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη φράση ‘’ουράνωσον τας διανοίας μας’’, που αναφέρεται  στα Μακαριστήρια του Αγίου Νίκωνος τονίζοντας ότι το μυαλό και η καρδιά μας θα πρέπει να φτερουγίζουν στα επουράνια και να μην φθείρονται με τα επίγεια. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα να έχει τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Νίκωνος.

 

http://www.immspartis.gr

 

Συνεχή  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: