Λακωνία

Εφ’ όλης της ύλης συνάντηση Δαβάκη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

 

 

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, είχε σήμερα το πρωί ο Θανάσης Δαβάκης, για να του θέσει τα θέματα που αφορούν στις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Επισκέφθηκα σήμερα το πρωί τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο. Αντικείμενο της συνάντησής μας ήταν το σύνολο των θεμάτων που αφορούν στις αποζημιώσεις των Λακώνων παραγωγών.

Έθεσα τα προβλήματα που ανέκυψαν κατά την πρόσφατη πληρωμή των προκαταβολών στους πυρόπληκτους του Αυγούστου 2021 και ζήτησα αυτά να ξεπεραστούν προκειμένου να αποζημιωθούν ΟΛΟΙ οι δικαιούχοι παραγωγοί.

Ο Πρόεδρος με ενημέρωσε ότι τόσο τα λάθη στις αποζημιώσεις που προέκυψαν από το σύστημα «Κοπέρνικος» που αφορούν όλες τις κατηγορίες των πληγέντων, όσο και το γεγονός της μη αποζημίωσης των μη κατά κύριο επάγγελμα αγροτών που δεν δήλωσαν αγροτικά εισοδήματα στην Εφορία, θα τεθούν επί τάπητος σε κυβερνητική σύσκεψη που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ώστε να βρεθεί λύση. Επίσης, θα ξεκινήσει και η διαδικασία των αποζημιώσεων για όσους δεν εντάσσονται στις ανωτέρω κατηγορίες.

Μετέφερα επίσης στον Πρόεδρο το ζήτημα της προκαταβολής των 150 ευρώ ανά στρέμμα, που έλαβαν οι πληγέντες εσπεριδοπαραγωγοί από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022, σε συνδυασμό με τα χαμηλά ποσοστά των εκτιμήσεων και τις ενστάσεις που έχουν υποβληθεί.

Είμαι αισιόδοξος για την έκβαση αυτής της υπόθεσης…

Έθεσα, τέλος, το θέμα της απώλειας εισοδήματος των Λακώνων ελαιοπαραγωγών λόγω του δάκου και του γλοιοσπόριου. Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος με ενημέρωσε ότι θα γίνουν εκτεταμένες επισημάνσεις από συνεργεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη Λακωνία. 

Συγκεκριμένα, το χρονοδιάγραμμα έχει ως εξής:

Αύριο, Πέμπτη 12/1, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα μεταβεί σε προσβληθείσες περιοχές του Δήμου Σπάρτης όπως οι κοινότητες Λογγανίκου, Σουστιάνων, Λογγάστρας, Αγ. Ειρήνης, Παρορίου κ.α

Μεθαύριο, Παρασκευή 13/1, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα μεταβεί σε περιοχές πέριξ του Γυθείου, στα Κόκκινα Λουριά, στη Κρήνη, στο Αρχοντικό, στον Αγ. Νικόλαο, στις Αιγιές και στη Καστάνια κ.α

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν επισημάνσεις και σε περιοχές του Δήμου Ευρώτα και του Δήμου Μονεμβασίας.

Επίσης θα γίνουν επισκέψεις σε ελαιοτριβεία των ανωτέρω περιοχών για να διαπιστωθεί η ποιοτική ζημιά του ελαιολάδου λόγω της αυξημένης οξύτητας.

Σκοπός των επισημάνσεων θα είναι η οριοθέτηση των περιοχών και η εκτίμηση των ποσοστών ζημίας, ώστε σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ Λακωνίας να συνταχθεί σχετική έκθεση που θα τεθεί υπόψη του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, για να δοθούν ενισχύσεις για την απώλεια του εισοδήματος.

Ευχαριστώ τον Ανδρέα Λυκουρέντζο για την κατανόηση των προβλημάτων μας και την πάντα καλή συνεργασία που έχουμε, καθώς επίσης και τον Διευθυντή του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στη Τρίπολη κ. Γιάννη Ασιούρα.

 

**********

Κλείνουμε 1 χρόνο στο νέο μας χώρο και γιορτάζουμε , κάνοντας
έκπτωση 25% σε μυστήρια γάμων ~ βαπτίσεων του 2023

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Βραβευμένο κατάστημα με το
Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών Greek Awards 2021
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος  Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε
Όθωνος Αμαλίας 59 Σπάρτη

*****

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

You may also like

Κοινοποίηση: