Ηλικιωμένη θύμα ¨τεχνικού ΔΕΗ”

445{icon} {views}

Ηλικιωμένη  έδωσε τις οικονομίες της σε “μαϊμού” τεχνικό της ΔΕΗ για να μην καούν.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός 37χρονου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή. Αναλυτικότερα, ο δράστης, μετέβη στην οικία της 84χρονης, όπου προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΕΗ πραγματοποίησε «έλεγχο» στην ηλεκτρολογική εγκατάσταση του σπιτιού.

Κατά τον υποτιθέμενο έλεγχο, προφασίστηκε την ύπαρξη διαρροής ηλεκτρικού ρεύματος και κινδύνου πυρκαγιάς, πείθοντας ταυτόχρονα την ηλικιωμένη να συγκεντρώσει σε μία σακούλα τα χρήματα που διατηρούσε και να τα τοποθετήσει έξω από το σπίτι για να μην καούν και αυτά σε περίπτωση που ξεσπούσε φωτιά!

Η ηλικιωμένη δυστυχώς το έπραξε αυτό και στη συνέχεια ο “μαϊμού” τεχνικός, χρησιμοποιώντας διάφορες άλλες προφάσεις παρακίνησε την 84χρονη να εισέλθει στην οικία της και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απασχόληση της, αφαίρεσε τη σακούλα με τα χρήματα και τράπηκε σε φυγή.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για κλοπές. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.

πηγή http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/hlikiwmenh-edwse-ta-lefta-ths-se-maimou-texniko-ths-deh-gia-na-mhn-kaoun.4529478.html

You may also like

Κοινοποίηση: