Η Αν. Υπουργός Εργασίας κ.Αντωνοπούλου ενημέρωσε στην Σπάρτη, για το νόμο “κοινωνική οικονομία”

395{icon} {views}

Στην Σπάρτη βρέθηκε η Αν.Υπουργός κ.Αντωνοπούλου όπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε για το καινούργιο νόμο της Κυβέρνησης “κοινωνική οικονομία”

Η κ. Υπουργός αναφέρθηκε στον καινούργιο νόμο το οποίο ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2016 και αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει.

Τι είναι αυτός ο νόμος. Η κοινωνική οικονομία είναι ένας διαφορετικός τρόπος παραγωγής , κατανάλωσης και θα πει κανείς ότι είναι ένας διαφορετικός τρόπος που οργανώνει κάνεις την ζωή του . Στηρίζεται στην πρωτοβουλία των πολιτών να συνεργαστούν και να παράγουν μέσα από μια δημοκρατική και ισότιμη διαδικασία , αυτό μεταφράζεται ότι κάθε μέλος συμμετέχει με μία ψήφος και ότι στα μέλη δεν θα υπάρχουν μεγάλες μισθολογικές διαφορές , επίσης παράγουν προϊόντα και υπηρεσίες που είναι απαραίτητες και της ζητάει η κοινωνία , είναι ένα όραμα εφικτό και αυτή την στιγμή υπάρχουν επιχειρήσεις που ξανά ανοίγουν μέσα από την συνεργασία των εργαζομένων και των εργοδοτών , αλλά σε μια καινούργια παραγωγική βάση σε μια βάση ισονομίας . Υπάρχουν εγχειρήματα τα οποία παράγουν και συσκευάζουν αγροτικά προϊόντα και κάνουν και εξαγωγές .

Όσο φορά την ανεργία θα ήθελα να πω ότι η δική μας Κυβέρνηση έχει βάλει σαν στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που είναι πλήρους απασχόλησης , δεν αρκεί να μειώνεται η ανεργία , η όποια έχει μειωθεί , αυτό που θέλουμε είναι οι θέσεις αυτές να είναι βιώσιμες. Υπάρχουν διαφορετικοί χειρισμοί για τους άνω των 50 και διαφορετικοί για τους νέους όπου θέλουμε να μείνουν στην Ελλάδα και να μην φεύγουν στο εξωτερικό.

Για το Sparta Voice Αλέξανδρος Μπουγάδης.

You may also like

Κοινοποίηση: