Υγεία

Η Αρχαία Ελληνική διατροφή στο Πανεπιστήμιο του Yale στην Αμερική

 

 

Δηλώσεις 

Γιώργου Σακελλαρόπουλου  

Ancient Greek Cuisine: Back to the Future – Yale

Το γαστρονομικό γεγονός Ancient Greek Cuisine: Back to the Future, αποτελεί μια ιστορική στιγμή και  ένα παγκόσμιο event που γίνεται για πρώτη φορά, με βάση την αρχαία Ελληνική διατροφή και τα συστατικά της κουζίνας της, από το παρελθόν στο σήμερα, προβάλλοντας τη χώρα μας διεθνώς.

Η έμπνευση για το συγκεκριμένο event ήταν ένα πιστεύω μου πολλά χρόνια πίσω. Πήρε σάρκα και οστά στη συνάντηση και συζήτηση μου το καλοκαίρι του 2021, με τον καθηγητή κύριο Κυριακίδη Τάσσο του Πανεπιστημίου Yale, στους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στη Σπάρτη Λακωνίας.

Έτσι, δημιουργήθηκε το event, με την ελπίδα να ενώσει τα ελληνικά εθνικά προϊόντα, όπως το ελαιόλαδο και τις επιτραπέζιες ελιές, με την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Σπάρτη, από το χθες στο σήμερα.

Νοιώθω πραγματικά ιδιαίτερη χαρά, δικαίωση και τιμή να προβάλλεται η Ελλάδα αλλά και η Σπάρτη σε όλον τον κόσμο, μέσω της Αρχαιοελληνικής γαστρονομίας και της σύγχρονης επιστήμης. 

Οφείλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον καθηγητή Κυριακίδη Τάσσο και το σεφ  Ψιλάκη Μιχάλη, για την θετική τους ανταπόκριση, τις ιδέες τους και για την εξαιρετική συνεργασία μας.

Εύχομαι η «Αρχαία Ελληνική Κουζίνα» να αποτελέσει το επίκεντρο της σημερινής διατροφής παγκοσμίως και η χώρα μας να γίνει ο σηματωρός των ποιοτικών τροφίμων του μέλλοντος.

 

 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Φωτογραφίες Ταυτοτήτων , Αδειών Οδήγησης  και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:  Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: