Η επικοινωνιακή προπαγάνδα με τις ρεμούλες και τις ροκ καταστάσεις…

 

 

Η επικοινωνιακή προπαγάνδα με τις ρεμούλες και τις ροκ καταστάσεις από το παρελθόντος δημιουργεί πολλαπλά ερωτηματικά στους πολίτες. 

Τι είπε η τηλεόραση, το άκουσα στο ράδιο, το έγραψε η εφημερίδα, τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, βάλε τώρα που γυρίζει και όποιον πάρει ο Χάρος.  

Σε όλους αυτούς που πηγαίνουν με το σταυρό στο χέρι, ήταν και είναι νοικοκύρηδες που έφτιαξαν το βιός τους με τον ιδρώτα τους, που δεν λάδωσαν την κρατική μηχανή, που δεν έφαγαν από το ψωμί του γείτονα. 

Κυρίως σε αυτούς που με τον ιδρώτα  τους, σπούδασαν τα παιδιά τους και τώρα τα βλέπουν στην ουρά για το ταμείο ανεργίας. Σε αυτά τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού κανείς δεν έχει να τους πει τίποτα. 

Εκτός από τον ξύλινο λόγο των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που ορισμένοι έφαγαν και τους λαγούς και τα πετραχήλια, και άφησαν καμένη γη στο πέρασμά τους.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αυτήν την ώρα γνωρίζει δύο πράγματα: πρώτον  το κοινό που διψάει για  κουβέντα και κουτσομπολιό στα καφενεία και τα κομμωτήρια, επιζητά αυτήν την τροφή, και δεύτερον  πάλι θα  την πληρώσουν  τα εξιλαστήρια θύματα εμείς οι πολίτες, έναντι ενός συστήματος με γερές βάσεις στη διαφθορά και τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. 

Ποτέ στην ιστορία της χώρας μία δικαστική ή κοινοβουλευτική έρευνα δεν έφτασε μέχρι τους ηθικούς και πραγματικούς αυτουργούς. 

Αυτούς που απολαμβάνουν… τον κόπο τους, ληστεύοντας τα δημόσια αγαθά του τόπου. 

Κυρίως αυτούς που με τον παράνομο πλουτισμό τους εξαγόραζαν συνειδήσεις, τσαλαπατούσαν υπολήψεις, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τους φυσικούς και ηθικούς νόμους της πατρίδας μας.

Ένα κλίμα φόβου και δυσπιστίας ανακατεμένο με θυμό και αγανάκτηση κρατάει σε καταστολή αυτούς που η μοίρα τους ‘όρισε σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού.

Την ίδια ώρα πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, έρχονται νέες αυξήσεις σε ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και είδη διατροφής. 

Ακριβαίνει με δύο λόγια η ζωή και οι μελλοθάνατοι χωρίς ευρώ στην τσέπη βλέπουν στη μικρή οθόνη, έτσι για να περάσει μαρτυρικά η ώρα τους τα τουρκικά σήριαλ.

Εκεί στηρίζεται η επικοινωνιακή προπαγάνδα της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ.

Η ποιότητα ζωής σε αυτήν τη χώρα μπήκε στο χωνευτήρι…

του Σταμάτη Παπαδάτου

 

 

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: