Λακωνία

Η Λακωνία σε τροχιά ανάπτυξης από τα κοιτάσματα ΑΟΖ. Τατούλης να βγάλουμε από την περιθωριοποίηση της την Λακωνία.

1526{icon} {views}

Την πεποίθηση του πώς η Λακωνία μπορεί να είναι τα επόμενα χρόνια από τους πιο δυναμικούς οικονομικούς προορισμούς και στον τομέα της ενέργειας, καθώς μέσα από το κοίτασμα της ΑΟΖ, θα υπάρχουν σημαντικά έσοδα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, και ιδίως για τη Λακωνία, λόγω της γειτνίασής της με το κοίτασμα, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου , Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια συνάντησης με το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Λακωνίας στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στη Σπάρτη .

Ο κ. Τατουλης αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει η διοίκησή του “  να βγάλουμε από την περιθωριοποίηση της την Λακωνία και να την κάνουμε γνωστή, ενσωματώνοντάς την ως ένα νέο δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου» .

Ακόμη , υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης των καινούργιων υποδομών και την οργάνωση νέων εκεί που δεν υπάρχουν , εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η Λακωνία στα επόμενα χρόνια θα είναι από τους δυναμικότερους προορισμούς οικονομικής δραστηριότητας.

Αναφερόμενπος στο Επιμελητήριο τόνισε ότι «ο Επιμελητηριακός θεσμός είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για το πώς θα αναπτυχθεί η οικονομία στην περιοχή της Λακωνίας» .

«Πρέπει, είπε , να οργανώσουμε συγκεκριμένα project, μαζί με το Επιμελητήριο, καθώς αποτελεί το θεσμό που μπορεί να κινήσει την παραγωγική διαδικασία, δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της συνέχισης της εποικοδομητικής συνεργασίας του Επιμελητηρίου Λακωνίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε επίσης τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τον κορμό της οικονομίας, αλλά και τον  κρίσιμο και πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει το Επιμελητήριο για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ξεπερνώντας τα προβλήματα και τις δυσκολίες που υπάρχουν.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου έθεσε σε προτεραιότητα την οργάνωση μίας έκθεσης, που να προβάλλει τις παραγωγικές δραστηριότητες και τα πλεονεκτήματα των μελών του Επιμελητηρίου στην οργάνωση της οικονομίας.

«Εμείς από την πλευρά μας, θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις, όπως το κάνουμε κάθε φορά σε συνεργασία με όλους τους θεσμικούς φορείς» δήλωσε ο κ. Τατούλης και πρόσθεσε ότι «η έλλειψη ΒΙΠΕ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο πρέπει να τεθεί στις προτεραιότητες του Επιμελητηρίου. Να δούμε συστηματικά αυτή την προσπάθεια και να την οργανώσουμε. Εμείς προσπαθούμε να οργανώσουμε την πρώτη θερμοκοιτίδα νεανικής επιχειρηματικότητας και θέλουμε συνεργάτη μας το Επιμελητήριο. Πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε οργανωμένα προγράμματα, τα οποία θα ενισχύσουν την τοπική μας κοινωνία».

Αναφερόμενος στο παραεμπόριο, ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι είναι ένα θέμα, το οποίο μπορεί να περιοριστεί. «Θα πρέπει να δούμε συντονισμένα μαζί με το Επιμελητήριο, πώς θα το περιορίσουμε, γιατί είναι αυτό που δυναμιτίζει την ισόρροπη λειτουργία της οικονομίας». Ενώ , για την Περιφερειακή Τράπεζα που ζητά, είπε “ θα βοηθήσει πάρα πολύ χρηματοδοτικά την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, που είναι ο κορμός της οικονομίας μας και στο επίπεδο της ρευστότητας, αλλά και της εγγύησης των καταθέσεων»

Στην συνάντηση παρέστησαν ακόμη η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα, ο εκτελεστικός γραμματέας κ. Ιωάννης Σταματάκος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Λακωνίας Τάκης Καρράς, Γιάννης Μπουκουβάλας, Μαντώ Μπελεγρή, Χαράλαμπος Σκούρος, Γιάννης Τζεφεράκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Παναρίτης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
newsta.gr

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: