Προτάσεις

“Η Λακωνία στον κύκλο της ζωής” μουσικοχορευτική παράσταση στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο

Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων ΟΛΩΝ των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμπράττουν πρώτη φορά για την πραγματοποίηση μιας μουσικοχορευτικής παράστασης, στην οποία συμμετέχουν μαθητές των  Γυμνασίων και στα Λυκείων του Δήμου Σπάρτης με μόνο σκοπό την ανάδειξη και προβολή της παράδοσης της Λακωνίας και των στοιχείων της.

Ως κεντρικό θέμα επιλέχτηκε ο κύκλος της ζωής του ανθρώπου, γιατί περικλείει όλα όσα ο άνθρωπος θυμάται και αγαπά, περιλαμβάνει τις μνήμες και τα βιώματα και τα δικά του αλλά και την κυτταρική γνώση των παλαιότερων γενεών.

Η παράσταση επιμερίζεται σε 6 σκηνές, με ξεχωριστό θέμα καθεμία, στις οποίες θα παρουσιάζονται διαφορετικές εθιμικές ή λατρευτικές πρακτικές από τον κύκλο της ζωής, όπως τις συναντάμε στην Λακωνία.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17/6/2024 9:00 μ.μ. στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο με τίτλο   «Η Λακωνία στον κύκλο της ζωής» 

 

 

Το SpartaVoice.gr θα βιντεοσκοπήσει την παράσταση εθελοντικά ,  μια προσφορά του Studio Photography Alexandros Mpougadis  , Όθωνος Αμαλίας 59 Σπάρτη.
Το βίντεο θα δημοσιευτεί στο κανάλι μας Youtube SpartaVoice

 

******

You may also like

Κοινοποίηση: