Η Μάνη τίμησε την επέτειο της 17ης Μαρτίου 1821, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.

550{icon} {views}

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τιμήθηκε στην ιστορική έδρα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, την Αρεόπολη, η επέτειος της 17ης Μαρτίου 1821, ημέρας όπου οι Μανιάτες με προωτεργάτη τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη αφού ορκίστηκαν ”Νίκη ή Θάνατο” ξεκίνησαν τον απευλεθερωτικό αγώνα του έθνους ενάντια στον τούρκικο ζυγό.

 

Τις φετινές εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Το πρωί του Σαββάτου 17 Μαρτίου 2018, στον ιστορικό Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Τοποτηρητού της Ι.Μ. Μάνης. 

Στη συνέχεια στη θέση ”Κοτρώνι” μετά το μετά το σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Ανδρεάκου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη. Με συγκίνηση πλήθος κόσμου παρακολούθησε την αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Μανιατών από τους μαθητές του Λυκείου της Αρεόπολης.

Στην πλατεία ‘’Αθανάτων’’  ενώπιον του αγάλματος του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη εψάλη η επιμνημόσυνη δέηση και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση τιμητικού στεφάνου από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των σχολείων της Μάνης, αντιπροσωπειών συλλόγων από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που κάθε χρόνο τιμούν με την παρουσία τους, τους Ήρωες Μανιάτες, και τμημάτων του στρατού.

Παρόντες ήταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κουίκ, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Ευρωπαϊκής Επιτροπής στρατηγός κ. Κωσταράκος, Βουλευτές, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων από διάφορες περιοχές της χώρας, ανιπεριφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος παρευρέθηκε στην τελετή ανακηρύξεως της Α.Ε. του Προέδρους της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου σε Επίτιμο Δημότη του Δήμου Ανατολικής Μάνης, στο Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου στο Γύθειο.

Τέλος την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Τοποητηρήτς παρευρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο ”Η Μάνη – Χθές και Σήμερα” του κ. Ιωάννη Φατσέα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κλειστού Γυμναστηρίου Αρεόπολης.

εκ της Ιερά Μητροπόλεως Μάνης.

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: