Η Περιφέρεια απάντα στου Δημάρχους για την κατάσταση των απορριμάτων.

Η Αντιπεριφερειάρχης κ.Νικολάκου απάντα στους Δημάρχους για την κατάσταση των απορριμάτων.

 

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τύπου πέντε Δημάρχων και ενός Δημοτικού Συμβούλου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

 

“Είναι τουλάχιστον προκλητικό να μιλούν για σκάνδαλο Δήμαρχοι, οι οποίοι είναι κύρια υπεύθυνοι για την απαράδεκτη κατάσταση με τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο. Αυτοί οι οποίοι αλλάζουν θέσεις και απόψεις για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ανάλογα με τα πρόσκαιρα οφέλη που επιδιώκουν.

Εντύπωση και απορία μας προκαλεί το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη Δήμαρχοι, εξαιρουμένου του Δημάρχου Σπάρτης, ενώ ήταν οι πλέον υπέρμαχοι του έργου της Περιφέρειας όλα αυτά τα χρόνια και γνώριζαν την τιμή, τώρα εμφανίζονται πολέμιοί της.

Μετά την “ιστορική τους συνάντηση” με τον κ. Τσιρώνη απέμειναν μια “αντιδραστική” μειοψηφία που κουνά δήθεν το δάχτυλο, τη στιγμή που όλες οι ενέργειες που υπόσχονται είναι έξω από τον ΠΕΣΔΑ και τον ΕΣΔΑ.  

Το σχέδιο της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι το πιο φιλικό προς το περιβάλλον και το πιο οικονομικό, θέλουν δεν θέλουν να το παραδεχθούν στους πολίτες. Είναι το πιο δημοκρατικό έργο γιατί έχει επιβεβαιωθεί σε απόλυτο βαθμό από συλλογικές αποφάσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων και σε όλα τα επίπεδα. Είναι το πιο νόμιμο έργο και αυτό που υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον, και αυτό έχει περίτρανα αποδειχθεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Μπορούν έστω να ισχυριστούν οι συγκεκριμένοι Δήμαρχοι για το έργο τους κάτι ανάλογο; Δυστυχώς όχι και αυτή είναι μια οδυνηρή αλήθεια για τους Δημότες τους, οι οποίοι έχουν βιώσει τραγικές καταστάσεις και έχουν επιβαρυνθεί με τεράστια πρόστιμα, σε μια περίοδο ιδιαίτερα επώδυνη για τη χώρα.

Απ’ την άλλη πλευρά η προσπάθεια συγκεκριμένων εκπροσώπων Δημοτικών αρχών να συνδέσουν την παταγώδη αποτυχία τους με την ακραία έκφραση λαϊκισμού και την προσπάθεια συκοφάντησης του Περιφερειάρχη, αποκαλύπτουν όχι μόνο τον πανικό τους και την ανεπάρκειά τους, αλλά και την αγωνιώδη αμηχανία τους γιατί διαπιστώνουν ότι έχουν χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Σέβονται τους πολίτες ή δεν τους λογαριάζουν μπροστά στις ματαιόδοξες φιλοδοξίες τους; Θα απολογηθούν γιατί τόσα χρόνια γέμισαν και γεμίζουν με σκουπίδια ρέματα και δάση; Μπορούν να βγουν στους πολίτες και να αποδείξουν ότι υπερασπίζονται τη νομιμότητα, διαφυλάττουν το δημόσιο συμφέρον και προστατεύουν το περιβάλλον;

Χρησιμοποιούν ΧΑΔΑ δίπλα σε καλλιέργειες και λένε ότι δεν τους ήξεραν; Δημιούργησαν νέους ΧΑΔΑ δίπλα σε αυτούς που αποκατέστησε η Περιφέρεια; Χρησιμοποιούν ΧΑΔΑ που έχουν κλείσει με δικαστικές αποφάσεις; Δημιούργησαν νέο ΧΑΔΑ μέσα σε περιοχή Natura; Ναί ή όχι; Ας πουν την αλήθεια επιτέλους στους πολίτες.

Όλα αυτά τα χρόνια με τις ανεύθυνες πρακτικές τους να κρύβουν το πρόβλημα κάτω απ’ το χαλί επιβάρυναν και επιβαρύνουν με δυσβάσταχτα πρόστιμα τους Δημότες τους και έχουν  το θράσος να ισχυρίζονται ότι για τα πρόστιμα άλλοι φταίνε;

Προϊόν των δικών τους ενεργειών είναι τα πρόστιμα και μόνο, και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες.

Ας συμμορφωθούν επιτέλους με τη νομιμότητα το συντομότερο και ας πάψουν να “ελπίζουν” σε μαγικές λύσεις και σε αυτόκλητους σωτήρες. Δεν έχουν άλλο χρόνο”.   

You may also like

Κοινοποίηση: