Πολιτική

Η πραγματικότητα για την πανδημία είναι ότι αντιμετωπίζεται με ατομική ευθύνη και ατομικό κόστος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

 

Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε όλοι μιας μια απίστευτη ταλαιπωρία, ανασφάλεια, αγωνία, αλλά και καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας. Εκατοντάδες συμπολίτες συνωστίζονται σε ουρές στο δρόμο για ένα rapid test, καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» καλπάζει και όλοι μας έχουμε είτε στο οικογενειακό είτε στο φιλικό είτε στο εργασιακό μας περιβάλλον, δικούς μας ανθρώπους που έχουν μολυνθεί.

Η εικόνα των ατέλειωτων ουρών επί ώρες, οι οποίες από μόνες τους θα μπορούσαν να αποδειχθούν εστίες μετάδοσης, δεν συνάδει με την εικόνα μιας σύγχρονης Πολιτείας που σέβεται τον πολίτη.

Είναι, όμως, το επακόλουθο μιας εμμονικής και εν τέλει αντικοινωνικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία αρνείται πεισματικά να πράξει τα αυτονόητα:

▪ Να ορίσει περισσότερα σημεία διενέργειας rapid tests σε όλο το Νομό Λακωνίας

▪Να αποδεχθεί επιτέλους την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και να προχωρήσει σε μαζική συνταγογράφηση και διενέργεια δωρεάν PCR tests για όλους.

Η αδικαιολόγητη και επικίνδυνη έλλειψη προετοιμασίας και σχεδίου δεν δικαιολογεί την αλλοπρόσαλλη οδηγία, εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων, να συνιστάται στους πολίτες να εφησυχάζουν μόνο με rapid tests, τη στιγμή που οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι αυτά πολλές φορές έχουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

Ούτε το κύμα της ακρίβειας επιτρέπει  στο μέσο πολίτη να διαθέτει εκατοντάδες ευρώ για τη διενέργεια αξιόπιστων μοριακών τεστ για την οικογένειά του. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη κάνει πλάτες στο μαυραγοριτισμό για να θησαυρίζουν διαγνωστικά κέντρα, υποχρεώνοντας τους πολίτες να πληρώνουν από 10 ευρώ για rapid ως και 60 ευρώ για μοριακά test για να δουν αν έχουν νοσήσει.

Οι πολύωρες ουρές αποδεικνύουν ότι οι συμπολίτες συναισθάνονται την ατομική τους ευθύνη. Και ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία συναίσθηση για τη δική της ευθύνη απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας.

Είναι καιρός να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και της αξιοπρέπειά μας. Και να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι θέμα ζωής.

 

 Studio Photography Alexandros Bougadis

Φωτογράφηση – Βιντεογράφηση : Γάμων , Βαπτίσεων , Εκδηλώσεων

 Φωτογραφίες Ταυτοτήτων – Αδειών Οδήγησης – Λοιπών Δελτίων 
Ειδικές τιμές σε μαθητές – φοιτητές – ανέργους και συλλόγους

Τηλ. 2731402655 – 6909031174

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: