Η Πρόγνωση του καιρού για την Πελοπόννησο.

822{icon} {views}

Σύμφωνα και με τα πρωινά τρέξιματα των μοντέλων αβαθές σχετικά χαμηλό απο την νότιο-δυτική μεσόγειο θάλασσα κινείται ελαφρώς βόρειο – ανατολικά με αποτέλεσμα αρκετές βροχές με καταιγίδες (προς το μεσημέρι) να πλήξουν αρχικά την δυτική Πελοπόννησο και έπειτα την βόρεια και ανατολική Πελοποννήσο.

Με το πέρασμα του χαμηλού προς τα ανατολικά τμήματα από το απόγευμα και μετά οι βροχές με τις όποιες καταιγίδες φένεται να επηρεάζουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου μαζί όμως βέβαια και με την Βόρειο-δυτική Κρήτη.
Αξίζει να σημειωθεί στα προαναφερθέν τμήματα, ότι λόγω της απότομης και γρήγορης μετάβασης από (ζεστή σε ψυχρή) ατμόσφαιρα δεν αποκλείονται στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και κάποιες τοπικές χαλαζοπτώσεις για αυτό δείξτε προσοχή.

Αύριο φαίνεται να επικρατεί η ίδια κατάσταση με τις βροχές και τις καταιγίδες να έχουν πιο έντονο χαρακτήρα στα ενδότερα ηπειρωτικά τμήματα. Επίσης, προς το μεσημέρι αύριο δεν αποκλείονται πάλι κάποιες τοπικές χαλαζοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Όσον αφορά για την Λακωνία αυτή τη στιγμή βρέχει με μέτρια ένταση!!! Επίσης, βρέχει αυτή τη στιγμή σε Σκάλα, Δαφνή, Κροκεές, Στεφανιά και στο Βλαχιώτη όπου εκεί έριξε για λίγη ώρα και χάλαζι!!! Περισσότερες βροχές από το μεσημέρι και μετά θα αρχίσουν να επηρεάζουν αρχικά τον Νομό Μεσσηνίας και έπειτα τον Νομό Λακωνίας!!! Στη Νότιο-ανατολική Μεσσηνία από το απόγευμα και μετά δείξτε προσοχή γιατί οι Βροχές και οι καταιγίδες θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα με αποτέλεσμα να εμφανιστούν και κάποια πλυμμηρικά φαινόμενα. Στα τμήματα της Λακωνίας όπως Σπάρτη, Αμύκλες, Βουτιάνους, Δάφνη, Κροκεές, Στεφανιά, Βλαχιώτης, Σκάλα, Έλος, Γλυκόβρυση, Μυρτιά και Μολάους οι Βροχές προς το μεσημέρι με απόγευμα και σήμερα και αύριο δείχνουν να έχουν έντονο χαρακτήρα και ιδιαίτερα σήμερα το βράδυ!!!
Επίσης , στα τμήματα όπως Σκάλα, Στεφανιά, Βλαχιώτης, Έλος και Γλυκόβρυση δεν αποκλείεται προς το μεσημέρι να βγάλει και πάλι κάποια χαλαζόπτωση για αυτό δείξτε μεγάλη προσοχή!!! ❗❗⚡⚡🌩️🌩️
Η Θερμοκρασία κατά μέσο όρο σε αυτές τις περιοχές θα κυμανθεί από τους 13-23 με 24 βαθμούς κελσίου.
Με Μπλέ Χρώμα απεικονίζονται οι Ασθενείς Βροχές.
Με Κόκκινο Χρώμα απεικονίζονται οι Βροχές με μέτρια ένταση.
Με Πορτοκαλί χρώμα απεικονίζονται οι Βροχές με πιο ισχυρή ένταση και με ενδεχόμενο χαλαζόπτωσης.

Για την Αττική εκτιμώ ότι κάποιες βροχές και καταιγίδες θα δεχτεί προς το μεσημέρι με απόγευμα όπου και εκεί προς τα νότιο – ανατολικά και νότιο- δυτικά τμήματα δεν αποκλείεται να έχουν και έντονο χαρακτήρα.

Η Τάση του Καιρού Μέχρι τις 13 Ιουνίου!!

Φένεται ότι ένα οργανωμένο σχετικά βαρομετρικό χαμηλό να σχηματίζεται στην μαύρη θάλασσα με αποτέλεσμα να κινείται νότιο νότιο – Ανατολικά προς την χώρα μας από την Κυριακή και κυρίως προς την Δευτέρα με Τρίτη!!! Αυτό σημαίνει στροφή των επιφανειακών ανέμων σε Βόρειο Βόρειο – Ανατολικές διευθύνσεις και πτώση της Θερμοκρασίας της τάξεως 5 με 6 και τοπικά 7 βαθμών!!!
Όσον Αφορά για τις βροχές και τις καταιγίδες ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί τι ένταση θα έχουν και ποιες περιοχές θα πλήξουν. Φένεται πάντως να είναι αρκετές. Για αυτό θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες νεότερη ενημέρωση για αυτή την Τάση του καιρού που φένεται να έχει τεράστιο ενδιαφέρον για την περίοδο που διανύουμε!!

Η πρόγνωση του καιρού είναι από τον Κωσταντίνο Σμπυράκο.

https://www.kairos.gr/weather/greece/peloponnese/
https://www.kairos.gr/weather/greece/peloponnese/laconia/sparti/

You may also like

Κοινοποίηση: