Η πρώτη ήττα εντός έδρας για την Α.Ε ΣΠΑΡΤΗ ΠΑΕ. (Φώτο)
Λύγισε η Σπάρτη.
Πολύτιμο «διπλό» για τον ΟΦΗ, που υποχρέωσε τη Σπάρτη στην πρώτη εντός έδρας ήττα της για φέτος.
Νίκη με 3-0 σε μία από τις πιο ισχυρές έδρες πήραν οι «μελανόλευκοι», που εκμεταλλεύτηκαν το στραβοπάτημα της Παναχαϊκής κι ανέβηκαν στη δεύτερη θέση. Από… σπόντα μπήκε στην 11άδα ο Μαχαίρας ωστόσο, πέτυχε το πρώτο γκολ του ΟΦΗ. Μάλιστα, ο σκόρερ και οι συμπαίκτες του αφιέρωσαν το τέρμα στον αρχηγό τους, που έμεινε τελευταία στιγμή εκτός αποστολής. Ο Μάνος σημείωσε τα δύο επόμενα τέρματα των Κρητικών κι έφτασε τα 13 στο πρωτάθλημα.
Ένταση σημειώθηκε στο 8ο λεπτό ανάμεσα σε οπαδούς της Σπάρτης και τους ανθρώπους του πάγκου των φιλοξενούμενων, που οδήγησε σε ολιγόλεπτη διακοπή, μία από τις πολλές στο πρώτο μέρος.
Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι ο ΟΦΗ και μόλις στο τρίτο λεπτό απείλησε με το σουτ του Βουό να περνά λίγο άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Γιακουμής είπε «όχι» στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη, διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 19′ οι Κρητικοί προηγήθηκαν με εκπληκτικό γκολ του Μαχαίρα, ο οποίος έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ποτουρίδη με πάσα, έστειλε με «κεραυνό» τη μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Γιακουμή. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή της, ωστόσο, έκαναν την πρώτη τελική τους στο 30′, με το μακρινό σουτ του Τριανταφυλλάκου να μπλοκάρει ο Στρέζος. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ράνου στο 37′. Ένα σουτ του Γουόρντεν στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν βρήκε στόχο.
Στην επανάληψη η Σπάρτη, με τον άνεμο υπέρ της, μπήκε αποφασισμένη για την ισοφάριση κι απείλησε στο 48′ με το σουτ του Γουόρντεν να φεύγει άουτ. Εκτός πέρασε και η προσπάθεια του Μάνου, στην απάντηση του ΟΦΗ στο 53′. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή του στα επόμενα λεπτά και στο 60, έπειτα από συνδυασμό των Βουό, Πουρτουλίδη και Κουτσιανικούλη, ο τελευταίος πλάσαρε στο δεξί δοκάρι του Γιακουμή. Δύο λεπτά μετά, το σουτ του Μονιάκη έφυγε ελάχιστα άουτ. Οι Λάκωνες είχαν δύο σημαντικές στιγμές στο 65′ και στο 67′, με την εκτέλεση φάουλ του Τριανταφυλλάκου και του σουτ του Ζουλιώτη, αντίστοιχα, να περνούν ελάχιστα άουτ. Στο επόμενο λεπτό οι «μελανόλευκοι» διπλασίασαν τα τέρματά τους, σε όμορφη αντεπίθεση και συνδυασμό των Μάνου και Κουτσιανικούλη, με τον πρώτο να πλασάρει σωστά. Στο 82′ ο Μάνος και πάλι, έπειτα από γύρισα του Ντίνα, κατάφερε να σκοράρει για το 0-3. Πολύ ορεξάτοι οι φιλοξενούμενοι μέχρι το τέλος, βγήκαν με αξιώσεις στην εστία της Σπάρτης, χωρίς όμως να απειλήσουν ουσιαστικά.
ΣΚΟΡΕΡ: 19′ Μαχαίρας, 68′, 82′ Μάνος
Σπάρτη (Γιώργος Πολυμενέας): Γιακουμής, Ζουλιώτης, Νιάρος, Βοσνακίδης, Οικονομόπουλος, Γραικός (55′ Μουζακίτης), Τσιμόντζι (59′ Μπέλης), Παναγιώτου, Τριανταφυλάκος, Ράνος, Γουόρντεν.
ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Μπολάκης, Μονιάκης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης (49′ Βαφέας), Μαχαίρας, Παπαστεριανός, Πουρτουλίδης (72′ Ντίνας), Κουτσιανικούλης (83′ Κοέλιο), Μάνος, Βουό. Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)
Φωτογραφίες Αλέξανδρος Μπουγάδης
Ενημερωθείτε μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα μας, ακολουθήστε μας και στο twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.