Λακωνία

Η Π.Ε. Λακωνίας αναβαθμίζει το Διοικητήριό της σε ενεργειακά αυτόνομο

 

Υπογράφηκε η προκήρυξη και δημοπρατείται με διεθνή διαγωνισμό το επόμενο χρονικό διάστημα, η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας, με τον τίτλο «Προμήθεια και εγκατάσταση υποδομών ενεργειακής αναβάθμισης του Διοικητηρίου Σπάρτης» συνολικού προϋπολογισμού 291.400,00 €.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του Προγράμματος «GREEN BUILDING» και περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

  1. Υγρομόνωση και θερμομόνωση οροφής.
  2. Αντικατάσταση του συστήματος φωτισμού με νέο σύστημα, τεχνολογίας LED, με ταυτόχρονη βελτίωση όλων των παραμέτρων φωτεινής στάθμης του κτηρίου και αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας.
  3. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο δώμα του κτιρίου και λειτουργία τους υπό το καθεστώς Net – Metering. 
  4. Εγκατάσταση συστήματος ενεργειακής διαχείρισης.

 

 

Για τις εργασίες που περιλαμβάνει το πρόγραμμα ο Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θεόδωρος Βερούτης, δήλωσε:

«Προτείνονται ένα σύνολο δράσεων και παρεμβάσεων, οι οποίες θα οδηγήσουν στην ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής μονάδας με απώτερο σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, τη μείωση των δαπανών λειτουργίας, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος CO2, καθώς και την αξιοποίηση των διαθέσιμων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). Ταυτόχρονα με τη μετατροπή του κτιρίου σε ενεργειακά αυτόνομο, αποτελεί επίσης προτεραιότητά μας η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, αλλά και παραμονής στους χώρους του, τόσο των εργαζομένων στο Διοικητήριο Λακωνίας, όσο και των πολιτών που εξυπηρετούνται σε αυτό». 

Θεόδωρος Ν. Βερούτης
Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

 

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: