Η Σπάρτη αλλάζει σιγά σιγά, τι θα έχουμε σε μια τετραετία

456{icon} {views}

 

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουμε κουραστεί από τη στασιμότητα ετών όσον αφορά την εξέλιξη της Σπάρτης, όμως φαίνεται ότι οι συγκυρίες είναι πλέον ευνοϊκές, ώστε σε περίπου μία τετραετία από σήμερα να ζούμε σε μία αρκετά αναβαθμισμένη πόλη!

Τι θα έχουμε σε μία τετραετία;

Για να δούμε:
– Νέο υπερσύγχρονο Νοσοκομείο με τη σφραγίδα του Ιδρύματος Νιάρχος
– Ανακαινισμένο το ΞΕΝΙΑ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως Διοικητικό και Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (η σύμβαση προβλέπει το έργο να παραδοθεί στα τέλη του 2023)
– Εντυπωσιακά ανακαινισμένο το υπάρχον Αρχαιολογικό Μουσείο (με υπόγεια επέκταση) από το Ίδρυμα Νιάρχος με παράλληλη ριζική αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου για τον οποίο το Ίδρυμα – δωρητής αναλαμβάνει την φροντίδα του για μία εικοσαετία!
– Η ‘’Οικία της Ευρώπης’’ θα είναι σύντομα άλλο ένα ‘’στολίδι’’ για την πόλη! Εκεί θα φιλοξενηθούν αρκετά από τα περίφημα ψηφιδωτά της Σπάρτης. Άλλη μία προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
– Αν εγκριθεί ο φάκελος που θα υποβληθεί τον Σεπτέμβριο για χρηματοδότηση, θα προχωρήσει η ανάπλαση του κέντρου της Σπάρτης και το Open Mall. Πληροφορούμαι κάποιες διαφωνίες επί της μελέτης, που είναι εύλογο να υπάρχουν, ωστόσο αν δεν δω κάτι στην πράξη δύσκολα μπορώ να το αξιολογήσω. Οπωσδήποτε, όμως, θα δούμε επιτέλους κάτι ν’ αλλάζει στο πολύπαθο κέντρο της πόλης.
– Η νέα είσοδος της πόλης προχωρά και πιστεύω ότι εντός του 2021 θα είναι έτοιμη. Πλέον ο επισκέπτης θα μπορεί να μπαίνει στην πόλη από μία σύγχρονη γέφυρα και παίρνοντας μία ευθεία (την Λυκούργου) θα φτάνει στο κέντρο.


Αν σε όλα αυτά, που έχουν δρομολογηθεί, μπορέσει και η Δημοτική Αρχή να συνδράμει και με κάποιες άλλες καίριες παρεμβάσεις, όπως διευθέτηση απορριμμάτων, ανάπλαση πεζοδρομίων, αναβάθμιση φωτισμού, πεζοδρομήσεις σε άλλα σημεία της πόλης, χώρους πάρκινγκ, δημιουργία αθλητικών χώρων κτλ, θα μιλάμε για ολοκληρωτική αναβάθμιση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Ας ελπίσουμε να μην χαθεί κι αυτή η ευκαιρία για την Σπάρτη μας.

Δημήτρης Μπαγιώκος 

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: