Λακωνία

Η Σπάρτη γιόρτασε την μνήμη του πολιούχο της , Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε»

437{icon} {views}

Με θρησκευτική μεγαλοπρέπεια και σε κλίμα κατάνυξης η Σπάρτη γιόρτασε την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 την μνήμη του Πολιούχου της, Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε»

 

 

Στην Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που ακολούθησε συμμετείχαν  οι Μητροπολίτες  Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος και Γλυφάδας κ.κ. Αντώνιος , καλεσμένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευσταθίου.

 

 

 

Μετά την τέλεση αρχικά του Όρθρου  ,  ακολούθησε η αμφιοφορία του σύμφωνα με το βυζαντινό τυπικό. Την αρτοκλασία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος. 

 

 

Στην θεία λειτουργία παραβρέθηκαν οι Βουλευτές του Νομού Λακωνίας κύριοι : Αθανάσιος Δαβάκης , Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης , ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας , ο Αντιπεριφεριάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης ,  ο Αντιπεριφερειάρχης Θεματικός Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Νίκωνας Τζινίερης , η π.  Αντιπερειφερειάρχης  και νυν Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ντία Τζανετέα , ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Πέτρος Δούκας , η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης κ. Ελένη Δαράκη οι Αντιδήμαρχοι Σπάρτης  κ. Γεωργία Δεδεδήμου , κ. Δημήτρης Καπανικολός , κ. Θεόδωρος Καρλαύτης , οι πρώην Δήμαρχοι Σπάρτης κ. Σταύρος Αργειτάκος και κ. Βαγγέλης Βαλιώτης ,  Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας , Πυροσβεστικής και ΚΕΕΜ , Δημοτικοί σύμβουλοι. 

 

 

 

 

Η καθιερωμένη μεγαλοπρεπή λιτανεία της Ιεράς εικόνας του Οσίου Νίκωνος  δεν πραγματοποιήθηκε καθώς τα υγειονομικά πρωτόκολλα έναντι του κορωνοϊου δεν επέτρεψαν την διεξαγωγή της.

 

 

 

φωτογραφίες για το SpartaVoice.gr 
Studio Photography Spartis Alexandros Bougadis

« από 3 »

 

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

You may also like

Κοινοποίηση: