Λακωνία

Η Σπάρτη τίμησε τον προστάτης της ΄Όσιο Νίκωνα των Μετανοείτε

516{icon} {views}

Με την πρέπουσα επισημότητα και λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε», πολιούχου της Σπάρτης το πρωί του Σαββάτου 26 Νοεμβρίου 2022.

 

 

 

 

 

Την Παρασκευή , παραμονή της γιορτής εψάλη ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και αρχιερατικού Θείου κηρύγματος, ενώ το Σάββατο  ημέρα της γιορτής, ετελέσθη ο Όρθρος και το πολυαρχιερατικό συλλείτουργο.

 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Οσίου Νίκωνος διαμέσου των κεντρικών οδών της Σπάρτης υπό τους παιανισμούς της Δημοτικής Φιλαρμονικής Σπάρτης  και τη συνοδεία στρατιωτικού τμήματος, ιερών, σχολικών αντιπροσωπειών, τοπικών αρχών και πλήθος πιστών.

 

Κατά την επιστροφή στο ναό ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ευχαρίστησε επισήμους, κλήρο και λαό για την παρουσία τους στη γιορτή.

 

 

Στην  λατρευτική σύναξη συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, οι Σεβασμιότατοι Πατρών Χρυσόστομος , Μάνης Χρυσόστομος Γ΄,  Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος , Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Νικηφόρος.

 

 

 

 

 

« από 4 »

 

 

Αλέξανδρος Μπουγαδής

 

 

 

************

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών Greek Awards 2021
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος  Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

εκτύπωση σε κούπα σε 5 λεπτά  με την δική σας φωτογραφία !!!!
Ημερολόγια του 2023 με φωτογραφίες Λακωνικού Τοπίου δικές μας !!!Προσφορά για φωτογραφίες πιστοποιητικών , δελτίων , ταυτότητας κλπ. για :
συλλόγους , ποδοσφαιρικών ομάδων , σχολείων 

*****

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: