Η Τιμία Κάρα της Αγίας Παρασκευής στο Γύθειο και στην Καρδαμύλη

 

 

Για πρώτη φορά, η τιμία κάρα της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος και θαυματουργού Παρασκευής, ήλθε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Νοεμβρίου 2019 στο Γύθειο στον δεύτερο Ι.Ναό του Επισκοπείου Μάνης, στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, από τον Ι.Ναό του ομωνύμου Δήμου Αττικής, προς ευλογίαν, προσκύνησιν και πνευματικήν ενίσχυσιν των πιστών. Την τιμία κάρα συνόδευσε μετά πάσης ευλαβείας ο πρωτοπρεσβύτερος π. Κωνσταντίνος Κουνάλης, εφημέριος του ως άνω Ι.Ναού των Αθηνών.

Μετά την λαμπρή υποδοχή της τιμίας κάρας, υπό του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, πλαισιουμένου υπό πλειάδος ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τελέσθηκαν ο Αρχιερατικός Εσπερινός και το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου.

Για την Αγία Παρασκευή, τον βίο και τα θαύματά της μίλησε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας με πολύ πνευματικά λόγια. Στο αναλόγιο διακόνησαν οι κ.κ. Ανάργυρος Δερδελάκος, Δημ. Μαυρικορδόπουλος, Πέτρος Διαμαντάκος, Εμμανουήλ Μάνεσης και Φώτιος Παπαδάκος.

Πλήθος πιστών παρευρέθηκαν και προσκύνησαν την τιμία κάρα με ιερό δέος και κατάνυξη, ευχαριστώντας την Ι.Μητρόπολη για την μεγάλη αυτή πνευματική ευκαιρία που τους δόθηκε. Μεταξύ αυτών έδωσαν το παρόν ο Αντιδήμαρχος Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Τσιριγώτης και η Δημοτική Σύμβουλος κα Ρουμπάκου, ως εκπρόσωποι του Δημάρχου Αν. Μάνης, ο Λιμενάρχης Γυθείου, Πλωτάρχης Λ.Σ. κ. Γιαννουράκος και ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου, Επιπυραγός κ. Γραφάκος.

Την επομένη ημέρα, Σάββατο 2/11, τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας, ο οποίος στο κήρυγμά του μίλησε για τα θαύματα της Αγίας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη ο Παρακλητικός Κανών της Αγίας Παρασκευής, παρουσία πλήθους πιστών.

Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, ο Σεβ. μετέβη με την τιμία κάρα της Αγ. Παρασκευής στον Ι.Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καρδαμύλη, όπου τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εδόθη η ευκαιρία και στους πιστούς χριστιανούς της Δυτικής Μάνης να την προσκυνήσουν και να λάβουν την ευλογία και την χάρη της Αγίας, μεταξύ αυτών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλος και ο Δήμαρχος Δυτικής Μάνης κ. Γιαννημάρας με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Στο κήρυγμά του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας ανέλυσε το δύσκολο Απολυτίκιο της Αγίας Παρασκευής, το οποίο ομιλεί για την πνευματική εργασία με σπουδή της Αγίας προς την «άνω κατοικία», συνδυάζοντας το με την Ευαγγελική περικοπή του πλουσίου και του Λαζάρου, εστιάζοντας στην πνευματική μας προετοιμασία από την παρούσα ζωή για την κατάκτηση της Βασιλείας των Ουρανών.

Για το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από το  www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook

You may also like

Κοινοποίηση: