Η Τουρκία ζήτα εκ νέου την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών.

310{icon} {views}

Η Άγκυρα ζητά εκ νέου την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών

 

 

Το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης απέστειλε και δεύτερο αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, που καταζητούνται από την Άγκυρα σε σχέση με την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, μετέδωσε το CNN Turk.

Δεύτερο αίτημα έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών κατέθεσε προς την Ελλάδα το υπουργείο Δικαιοσύνης της Τουρκίας, μετά την χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου, που έκρινε ότι οι οκτώ Τούρκοι που ζήτησαν άσυλο από την Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, δεν θα εκδοθούν. Όπως αναφέρει ο Τύπος στην Τουρκία το νέο τουρκικό αίτημα έχει ήδη σταλεί στις ελληνικές αρχές.

Το νέο αίτημα έκδοσης ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη από την στιγμή που χθες στην Τουρκία μετά από την απόφαση του Αρείου Πάγου εκδόθηκε από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης νέο ένταλμα σύλληψης ερήμην των οκτώ στρατιωτικών.

 Με την απόφαση του Αρείου Πάγου οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί είναι ελεύθεροι όμως θα χρειαστεί να κρατηθούν για περίπου τρεις μήνες στο αστυνομικό τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, καθώς εκκρεμούν σε βάρος τους διοικητικά μέτρα εν όψει της διαδικασίας χορήγησης ασύλου.
πηγή http://www.ethnos.gr/

You may also like

Κοινοποίηση: