Η Τουρκία προκαλεί για ακόμη μια φορά. Να φύγει ο στρατός από την Κω.

360{icon} {views}

«Παραλήρημα» Τούρκων: Αμφισβητούν 130 βραχονησίδες και ζητούν να φύγει ο στρατός από την Κω.

 

 

 

 

 

 

Ειδήσεις | Τουρκία: Δεν έχει τελειωμό η προκλητικότητα των Τούρκων, οι οποίοι επιχειρούν να δημιουργήσουν «εκρηκτικές» καταστάσεις στα νοτιοανατολικά σύνορα της Ευρώπης, αμφισβητώντας διεθνείς συνθήκες και συμφωνίες και επιμένοντας στην ανιστόρητη θεωρία των «γκρίζων ζωνών», ενώ δεν διστάζουν να προβάλλουν εαυτούς σε ρόλο δερβέναγα στο Αιγαίο – Zητούν να φύγει ο ελληνικός στρατός από την Κω και αμφισβητούν 130 βραχονησίδες. 

Τελευταίο επεισόδιο στο επικίνδυνο παιχνίδι των προκλήσεων η τοποθέτηση του πρωθυπουργού της γείτονος, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης (02/02/2017) αποφάσισε να… μοιράσει το Αιγαίο σα να επρόκειτο για τουρκικό βιλαέτι, θέτοντας υπό αμφισβήτηση συνολικά 130 ελληνικές βραχονησίδες.

 Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Χουριέτ», ο κ. Γιλντιρίμ επιτέθηκε εναντίον του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «επισκέφθηκε τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και έβγαλε φωτογραφίες, ωστόσο για εμάς αυτά δεν έχουν νόημα. Υπάρχουν 130 νησίδες και βραχονησίδες υπό αμφισβήτηση».

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/767410/paralirima-gilntirim-oi-toyrkoi-thetoyn-ypo-amfisvitisi-130-vraxonisides-sto-aigaio#ixzz4XcqtWH6A

 

You may also like

Κοινοποίηση: