Η υποδοχή της Ιερής εικόνας κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Βρεσθενίτισσας

393{icon} {views}

 

 

Η υποδοχή της Ιερής εικόνας κοιμήσεως της Θεοτόκου και εσπερινός με Ιερά παράκληση στην Θεοτόκο , πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της ανασύστασεις της Ιστορικής Ιεράς Μονής Παναγίας Βρεσθενίτισσας , από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης , χωροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ Ευστάθιο , το απόγευμα της Δευτέρας 9.8.2021.

 

 

 

 

Με την ολοκλήρωση του κατανυκτικού εσπερινού, ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης κκ  Ευστάθιος προεχείρισε σε Ηγούμενο της Ιεράς Μονής τον αρχιερατικό επίτροπο Σπάρτης και εφημέριο του ΙΝ Αγίου Σπυρίδωνος, πανοσ. αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Κοσμά.

 

 

 

Η ιερά μονή βρίσκεται  στα βορειοδυτικά του χωριού των Βρεσθένων και σε μικρή απόσταση από αυτό, πάνω σε χαμηλό ύψωμα, μέσα σε συστάδα κυπαρισσιών και πεύκων σώζεται σήμερα η Μονή της Παναγίας της Βρεσθενίτισσας.

Είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και για μεγάλο χρονικό διάστημα αποτέλεσε τον καθεδρικό ναό της παλαιάς Επισκοπής Βρεσθένων.

 

 

 

Σε όλους τους πιστούς που παραβρέθηκαν ο Σεβαμιώτατος έδωσε για φυλαχτό αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της Θεοτόκου που βρίσκεται στην Ιερά Μόνή. 

 

 

 

Στο πίσω μέρος απεικονίζεται η Ιερά Μονή με φωτογραφίες του Αλέξανδρου Μπουγάδη (ιδιοκτήτη του spartavoice.gr) όπου και τους ευχαριστούμε για την τιμή.

Να ευχηθούμε πάντα Άξιος ο πανοσ. αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Κοσμά.

 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ 

φωτογραφική κάλυψη Αλέξανδρος Μπουγάδης 

 

Πρόγραμμα λατρευτικών εκδηλώσεων 

 

 

 

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

 

 

 

You may also like

Κοινοποίηση: