Η φιλαρμονική της Γενεύης Ελβετίας στην Σπάρτη.

585{icon} {views}

Το ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ του Δήμου Σπάρτης, έχει την τιμή να  φιλοξενήσει την MMPLO Φιλαρμονική της Γενεύης, για μια μοναδική μουσική βραδιά την

Παρασκευή  14 Ιουλίου 2017, στις 9.00 μμ , στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης.

 

Φωτογραφία του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

 

Σας περιμένουμε όλους, θα είναι μια ξεχωριστή βραδιά για τα μουσικά δρώμενα της πόλης μας.

 

Η MMPLO Φιλαρμονική της Γενεύης Ελβετίας

   Η Δημοτική Φιλαρμονική της MMPLO Γενεύης, είναι μια από τις 18 Φιλαρμονικές της πόλης και ιδρύθηκε το 1883. Σήμερα, αποτελείται από 45 βασικούς μουσικούς σε μουσικά όργανα, όπως χάλκινα πνευστά (σαξόφωνα, τρομπέτες, τρομπόνια, κλαρινέττα, όμποε, φλάουτα κλπ) και όλων των ειδών από κρουστά.

   Το μουσικό σχολείο που ανήκει στην Φιλαρμονική διαθέτει 10 καθηγητές και ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους 80 κάθε χρόνο. Νέοι μουσικοί αποτελούν την Junior’s Band, την RED STICKS, και την BATUKADA OBAYA, με αφρο-λατίνους ρυθμούς.

   Η Φιλαρμονική έχει λάβει μέρος 2 φορές στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής της Γένοβας στην Ιταλία. Έκανε συναυλίες στο VICTORIA HALL, για φιλανθρωπικούς σκοπούς, οργάνωσε την μουσική γιορτή των γαλόφωνων Καντόνιων και συμμετείχε σε πολλές άλλες εκδηλώσεις επίσης.

 

Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ

   Ο Ivo Panetta, που διευθύνει την Φιλαρμονική εδώ και πολλά χρόνια, ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στο Conserratoire de Musique di Genova (Italy). Έπειτα, συνέχισε τις σπουδές του στην Ελβετία, όπου ανήκει στους μαθητές του M.Michel Cuvit και το 1994, παίρνει το πρώτο βραβείο του βιρτουόζου στην τρομπέτα.

  Από το 1997, συμμετέχει σε διάφορες ορχήστρες Δωματίου, Λυρικές και Συμφωνικές, όπως:

Theatre de Venice (Venetia), Arena της Verona, Capitole de Toulouse, και από το 1995 είναι βασικό μέλος της Ορχήστρας de Chambre tis Genevis.

 

Φωτογραφία του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

 

Η πρόεδρος του

Ν.Π. Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης

ΓΕΩΡΓΙΑ  ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

You may also like

Κοινοποίηση: