Αστυνομικά

Θεοδωρικάκος : δεν θα σέρνουμε Δάσκαλους και Καθηγητές στα Α.Τ

Θεοδωρικάκος: « Η Αστυνομία είναι εδώ για να συμβάλλει στην εφαρμογή των νόμων και στη διασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας»

 

 

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος φιλοξενήθηκε στη ραδιοφωνική εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στο RealFm. Ο Υπουργός στη συνέντευξή του αναφέρθηκε στο θέμα των μηνύσεων κατά εκπαιδευτικών και στην οδηγία που έδωσε στην ΕΛ.ΑΣ, στο σχέδιο αναδιοργάνωσης της Ελληνικής Αστυνομίας  και στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών της. 

«Δεν μπορούμε να σέρνουμε στα Αστυνομικά Τμήματα, δασκάλους, καθηγητές, διευθυντές σχολείων επειδή εφαρμόζουν το νόμο εξαιτίας του παραλογισμού κάποιων που κάνουν μηνύσεις με σκοπό να διαταράξουν την κοινωνική ομαλότητα δημιουργώντας προβλήματα στην εκπαίδευση των παιδιών μας» τόνισε ο Υπουργός και συμπλήρωσε : «Η Αστυνομία είναι εδώ για να συμβάλλει στην εφαρμογή των νόμων και στη διασφάλιση της κοινωνικής ομαλότητας. Η παρέμβαση ήταν επιβεβλημένη καθώς τα φαινόμενα αυτά που στερούνται λογικής θα μπορούσαν να πάρουν έκταση. Γι’ αυτό λόγο έδωσα μια οδηγία στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ να σταματήσουν οι προσαγωγές εκπαιδευτικών στα Τμήματα». Ο κ. Θεοδωρικάκος συμπλήρωσε ότι η κυβερνητική απόφαση έγινε ευρέως αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία.

Ακολούθως, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτης μίλησε για την αναδιοργάνωση της Ελληνικής Αστυνομίας. « Στόχος μας είναι οι πολίτες να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς σ’ όλες τις γειτονιές και τις γωνιές της χώρας. Ο πολίτης θέλει κοντά τον αστυνομικό και αυτό θα συμβεί όσο γίνεται πιο σύντομα. Προβλέπετε ενίσχυση των Αστυνομικών Τμημάτων και καλύτερος συντονισμός των δράσεων από τις μονάδες της ΕΛ.ΑΣ» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος επισημαίνοντας παράλληλα, ότι προσδοκά στην ενίσχυση της  συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε ορισμένες περιπτώσεις εγκληματικότητας που χρειάζονται έναν συγκεκριμένο τρόπο αντιμετώπισης. 

Η ψηφιοποίηση υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομία αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. « Σε συνεργασία με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη προετοιμάζουμε εκτεταμένη ψηφιοποίηση γραφειοκρατικών υπηρεσιών που προσφέρει η Αστυνομία. Σε τρεις περίπου εβδομάδες θα δώσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα των αλλαγών» και συμπλήρωσε: «Χιλιάδες αστυνομικοί θα απελευθερωθούν από πράγματα που δεν είναι δουλειά τους. Οι αστυνομικοί θα σηκωθούν από το γραφείο για να πάνε στις γειτονιές».        

       

 

 Studio Photography Alexandros Bougadis

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

 

You may also like

Κοινοποίηση: