Θεσσαλονίκη. Νυχτερινός ημιμαραθώνιος.

marathonios_thessaloniki_nikt_01Κορυφαίοι Ελληνες δρομείς θα συμμετάσχουν στον 5ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και στον αγώνα 5 χλμ που διοργανώνει το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης και την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.

Οι δρομείς από συνολικά 61 χώρες ξεπερνούν τις 21.500.
Στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ (θα ξεκινήσει με τη δύση του ήλιου, στις 18:45, από το Λιμάνι), στην κατηγορία ανδρών, ξεχωρίζει η παρουσία του θριαμβευτή του 2013 και 2ου στην περσινή διοργάνωση, Μιχάλη Παρμάκη. Θα συμμετάσχουν επίσης οι Γεράσιμος Γρίβας και Γιάννης Ζερβάκης που θα τρέξουν με την Εθνική Ενόπλων, ο Κώστας Παλάντζας, ο Γιάννης Κρέκας, ο Γιώργος Μίνος, ο Γιώργος Μπουντούλης, ο Χρήστος Βλαχάκης, ο Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Νίκος Πούλιος και ο Μιχάλης Γκούσης.

Εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον υπόσχεται ο αντίστοιχος αγώνας των γυναικών, όπου ξεχωρίζει η συμμετοχή της Ράνιας Ρεμπούλη και μαζί της στην εκκίνηση θα βρεθούν μεταξύ άλλων η περσινή νικήτρια Σόνια Τσεκίνι-Μπουδούρη, η Παναγιώτα Βλαχάκη, η Βασιλική Καραγεωργάκη, η Ευαγγελία Νίκου, η Αγγελική Φωκά, η Ελένη Παπαδοπούλου και η Ειρήνη Μιχαλά.
Στα 5 χλμ ανδρών (ώρα εκκίνησης 21:15, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης), θα πάρουν μέρος ο νικητής του περσινού αγώνα αλλά και του 2012, Μάριος Αποστολίδης, καθώς και οι Γιώργος Δρόσος, Παύλος Αποστολίδης, Ιάσων Ιωαννίδης, Θανάσης Παγουνάδης, Πασχάλης Τερζής, ενώ στις γυναίκες θα είναι παρούσα η θριαμβεύτρια του 2013 και 2014 Μαργαρίτα Ντίνα, καθώς και οι Ζωή Ανδρικοπούλου, Δήμητρα Ιορδανίδου, Βασιλεία Κωνσταντινοπούλου.

Η διοργάνωση θα έχει ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τονίζει σχετικά:

– Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, τoΣάββατο (08-10-2016) λόγω διεξαγωγής του 5ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθώνιου δρόμου, ο οποίος θα ξεκινήσει ώρα 18.45΄από την οδό Ναυάρχου Κουντουριώτη (έμπροσθεν ΟΛΘ) και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο και του Δρόμου Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει ώρα 21.15΄από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου με Γ΄ Σεπτεμβρίου) και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή τους και την ασφάλεια των δρομέων, από ώρα 06.00΄ δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και από ώρα 15.00΄ η κυκλοφορία και η στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

– Στην Λεωφόρο Νίκης, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην Λεωφόρο Βασ. Γεωργίου Β΄, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην Λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου, από την συμβολή της με την Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την συμβολή της με την οδό Μανώλη Ανδρόνικου και μόνο στο ρεύμα καθόδου, στην οδό Μανώλη Ανδρόνικου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Πολυτεχνείου, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, στην οδό Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος αυτής, καθώς και στο τμήμα της Λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, από την συμβολή της με την οδό Στρ. Ναπολέοντος Ζέρβα εώς την συμβολή της με την οδό Γ’ Σεπτεμβρίου.

– Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και τη στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.

– Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει προγραμματίσει κατάλληλα τη λειτουργία των λεωφορειακών γραμμών που επηρεάζονται.

– Παρακαλούνται οι οδηγοί να απομακρύνουν εγκαίρως τα οχήματά τους από το δρομολόγιο κίνησης των δρομέων, να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις των τροχονόμων που θα καλύπτουν όλη τη διαδρομή και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

– Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση περιοριστικών μέτρων από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

– Οι εκδηλώσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν περί την 23.00΄ ώρα.

– Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.

πηγή activeman.gr

You may also like

Κοινοποίηση: