Θύμα κακόβουλης ενέργειας ο ιστότοπος του Δήμου Σπάρτης.

335{icon} {views}

 

Ανεπιθύμητο περιεχόμενο εμφανίζεται στον ιστότοπο του Δήμου Σπάρτης , όταν αναζητηθεί ο Δήμος μας με το όνομά του μέσω της Google .

Αυτό συνέβη γιατί ο ιστότοπος δέχτηκε επίθεση από κώδικα (script) που υπέκλεψε τον κωδικό πρόσβασης διαχειριστή και μέσω του κωδικού αυτού, μεταφορτώθηκαν στον ιστότοπο κρυφά άρθρα. Σκοπός της κακόβουλης ενέργειας ήταν να ανιχνευθούν  (να γίνουν crawl) από την Google και να διαφημιστούν προϊόντα που δεν έχουν σχέση με τον Δήμο Σπάρτης.

Για την αντιμετώπιση της προσβολής  απομακρύνθηκαν άμεσα όλα τα αρχεία που είχαν μεταφορτωθεί και πραγματοποιήθηκε αίτημα ”recrawl”  του site www.sparti.gov.gr  στην Google (μέσω της υπηρεσίας google search console), ώστε να διορθωθούν τα  αποτελέσμα­τα στην αναζήτηση της Google.

Η Google δεν παρέχει ακριβή χρόνο για την παραπάνω διαδικασία , ωστόσο αναμένεται το πρόβλημα να έχει τακτοποιηθεί μέσα σε λίγες μέρες.

 

Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα   μας  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας, ακολουθήστε μας και στο  twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

You may also like

Κοινοποίηση: