Ιππικοί αγώνες Α. Τριάδος Κοκκινόραχης.

1006{icon} {views}

3.000 θεατές, 30 αναβάτες και 40 άλογα στους Ιππικούς Αγώνες της Κοκκινόραχης.

Με συμμετοχές που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο πραγματοποιήθηκαν οι 7οι Ιππικοί Αγώνες Αγίας Τριάδος που διοργάνωσε ο Ποδοσφαιρικός Αθλητικός Όμιλος Κοκκινόραχης τη Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017, ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

Μετά την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στο ξωκλήσι της Αγίας Τριάδος Κοκκινόραχης, δυο αμαξάδες με τις άμαξές τους –συνοδευόμενος από αναβάτες με τα άλογά τους– έλαβαν την εικόνα της Αγίας Τριάδος από τα χέρια του εφημερίου π. Συμεών Παπαγεωργίου και μεταφέροντάς την στο χώρο των ιπποδρομιών, διασχίζοντας τα στενά σοκάκια του οικισμού.

Ύστερα, στο (ξανα)ανακαινισμένο Ιπποδρομιακό Πάρκο Κοκκινόραχης πλησίον της γέφυρας Κελεφίνας διεξήχθησαν οι ιπποδρομίες, που για έβδομη συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε ο Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης. Υπολογίζεται πως φέτος παρακολούθησαν τους Ιππικούς Αγώνες πάνω από 3.000 θεατές, καθώς πλέον αποτελούν αγώνα-θεσμό για τη Λακωνία και την Πελοπόννησο.

Ιδιοκτήτες και αναβάτες από Λακωνία, Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία έλαβαν μέρος με τα άλογά τους στους αγώνες, οι οποίοι διακρίνονταν σε τρεις κατηγορίες: ντόπια αραβανιάρικα, ντόπια καλπαδιάρικα και ιπποδρομιακά. Στους νικητές των κατηγοριών απονεμήθηκαν αναμνηστικά έπαθλα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν αναμνηστικά μετάλλια και διπλώματα. Αξίζει να αναφερθεί πως οι διοργανωτές απένειμαν τιμητική πλακέτα στον κ. Παναγιώτη Μάζη και το άλογό του Firm Javel που για επτά συνεχόμενα χρόνια συμμετέχουν ανελλιπώς στους αγώνες.

Κατόπιν, στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό λαϊκό γλέντι του Ποδοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Κοκκινόραχης με ζωντανή μουσική, καλοψημένα σουβλάκια, μπουζοπούλα, προβατίνα, δροσερό κρασί, μπύρα και αναψυκτικά. Την διασκέδαση των παρευρισκομένων ανέβασε στα ύψη το ανερχόμενο δημοτικό δίδυμο Γιάννης Νταβέλης (φωνή) και Άρης Μουγκοπέτρος (κλαρίνο), καθώς και η Λάκαινα Ειρήνη Χριστοφιλάκη (φωνή).

Πλήθος κόσμου από τη Λακωνία και τους όμορους νομούς  παρευρέθησαν στην εκδήλωση του «Ομίλου», στηρίζοντας την προσπάθεια των διοργανωτών. Ανάμεσα σε εκείνους που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτάζουσα Κοκκινόραχη ήταν εκπρόσωποι θεσμών, τοπικών αρχών, συλλόγων, φορέων και σωματείων.

Το Δ.Σ. του Π.Α.Ο. Κοκκινόραχης ευχαριστεί τον πολυπληθή κόσμο που για ακόμα μια χρονιά στήριξε την προσπάθεια της ομάδας. Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς για τις πολύτιμες προσφορές τους, τα ΜΜΕ του νομού που πρόβαλαν την εκδήλωση, τους κριτές και την οργανωτική επιτροπή των ιπποδρομιών, τον Δήμο Σπάρτης και τον Α.Ο. του Δήμου Σπάρτης, καθώς και όλους όσοι εργάστηκαν εθελοντικά ή βοήθησαν με οποιονδήποτε τρόπο, ώστε η διεξαγωγή της φετινής διοργάνωσης να είναι ποιοτική και απολαυστική για τους θεατές και τους συμμετέχοντες ιδιοκτήτες και αναβάτες.

φωτογραφίες: Γιώργος Πετροπαυλής

 

You may also like

Κοινοποίηση: