Λακωνία

Καθαρισμοί ρεμάτων και χειμάρρων Δήμου Ανατολικής Μάνης

Συνεχίστηκαν και την εβδομάδα που μας πέρασε οι καθαρισμοί ρεμάτων σε περιοχές του Δήμου Ανατολικής Μάνης, που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου, δίνοντας έμφαση στην απομάκρυνση φερτών υλικών και απορριμμάτων, καθώς και στον καθαρισμό τεχνικών έργων και γεφυρών. Ειδικότερα την εβδομάδα που μας πέρασε ολοκληρώθηκαν στην ΠΕ Λακωνίας, οι εργασίες στα εξής ρέματα : 

  1. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες καθαρισμού του χειμάρρου «Σκύρας», από οικισμό «Κότραφο» δια μέσου «Φράγκας» και «Λαγκάδας», συνολικού μήκους καθαρισμού 4 χλμ.
  2. Καθαρίστηκαν δύο τμήματα του χειμάρρου οικισμών «Καρβελά» και «Σκαμνακίου» τα οποία συμβάλλουν σε θέση Τεχνικού της Παλιάς Επ.Οδού  (διασταύρωση προς Καρβελά θέση οικισμού «Διρός») και στη Νέα Γέφυρα της Παράκαμψης Πασσαβά, και ειδικότερα:
  • Καθαρισμός χειμάρρου τμήματος «Καρβελά» – «Σκαμνακίου» προς «Διρό», μήκους καθαρισμού 1,6 χλμ.
  • Καθαρισμός χειμάρρου τμήματος από Τεχνικό Διασταύρωσης «Καρβελά» – Νέα Γέφυρα Επ.Οδού Παράκαμψης Κάστρου Πασσαβά, μήκους καθαρισμού 1 χλμ. (Οικισμό «Διρό και Κάστρο Πασσαβά)

Τις επόμενες μέρες ο προγραμματισμός προβλέπει τον καθαρισμό του ποταμού «Σμήνος», στο κατάντη τμήμα της κοίτης στη θέση της γέφυρας της Επαρχιακής Οδού Γυθείου – Αρεόπολης, προς την εκβολή του.

Θεόδωρος Ν. Βερούτης

Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας

 

 

 Studio Photography Alexandros Bougadis

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
youtube channel
Instagram 
twitter

 

You may also like

Κοινοποίηση: