Καθαρισμός στα λιμάνια και τις παραλίες της Ελαφονήσου Λακωνίας

Τι το ιδιαίτερο είχαν οι δράσεις καθαρισμού που κάναμε σε συνεργασία με την iSea και τον Δήμο Ελαφονήσου στα λιμάνια και τις παραλίες της Ελαφονήσου;

 

 

 

Ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, αποτελεσματική και σε πολλά επίπεδα χρήσιμη η εμπειρία από τον καθαρισμό του λιμανιού της Ελαφονήσου, αλλά και από τους υπόλοιπους παράκτιους καθαρισμούς που κάναμε σε συνεργασία με την iSea και τους εθελοντές που υποστηρίζουν και τους δύο οργανισμούς, στις 21/6 και 22/6/2022 και με την υποστήριξη του Δήμου, στο πλαίσιο του πρωτοβουλίας «Προσφέρω» με την υποστήριξη των Σούπερ Μάρκετ ΑΒ Βασιλόπουλος και την εταιρεία Procter & Gamble.

Στην πραγματικότητα ήταν μια πολυεθνική και πολυτομεακή δραστηριότητα (ΜΚΟ, Δημόσιο, ιδιώτες και πολίτες), αφού 17 συνολικά άτομα που συμμετείχαν ενεργά, ήταν από Ελλάδα, Γερμανία και Γαλλία!

Για πρώτη φορά συλλέχθηκαν με επιστημονικό τρόπο στοιχεία σχετικά με την ποιότητα και την ποσότητα των απορριμμάτων. Μετά την επεξεργασία τους από την iSea, θα μπορέσουμε να έχουμε το προφίλ και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των απορριμμάτων στις περιοχές μας. 

 

 

Γιατί μας είναι τόσο χρήσιμα;… 

Μα για να τα αξιοποιήσουμε σε στοχευμένες πλέον δράσεις μείωσης του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος!

Είδαμε και εμείς πλέον στην πράξη πως πρέπει να αποτυπώνονται τα απορρίμματα από καθαρισμούς σε παράκτιες περιοχές, ώστε να εφαρμόζουμε και εμείς τον τρόπο αυτό αποτύπωσης και στις υπόλοιπες δράσεις καθαρισμού που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα, αλλά και για να τροφοδοτούμε τα στοιχεία αυτά σε μία μεγάλη βάση δεδομένων που έχει δημιουργηθεί για το σκοπό αυτό.

Στο πλαίσιο της αξιοποίησης – επαναχρησιμοποίησης (Reduce – Reuse – Recycle) των απορριμμάτων, ρωτήσαμε ορισμένους ψαράδες της Ελαφονήσου που βρίσκονταν στην περιοχή που κάναμε τους καθαρισμούς, σχετικά με το αν θα τους ήταν χρήσιμες οι άγκυρες που ανασύραμε από τον βυθό.  Μας είπαν ότι αφού τις ελέγξουν θα πάρουν αυτές που είναι ακόμα “λειτουργικές” και χρήσιμες! 

Τις υπόλοιπες άγκυρες θα τις αξιοποιήσει η Elafonisos Eco για γλυπτικές δημιουργίες σε συνεργασία με καλλιτέχνες που φιλοξενεί ο Σύλλογος συστηματικά στην Ελαφόνησο.

Ευχαριστούμε πολύ την Δήμαρχο Ελαφονήσου κα Έφη Λιάρου για τη συνδρομή των μηχανημάτων (γερανού και μπουλντόζας) και των υπηρεσιών (Υπηρεσία Καθαριότητας) του Δήμου Ελαφονήσου σε όλο αυτό το εγχείρημα. Λειτούργησαν καταλυτικά για την απομάκρυνση των ογκωδών αντικειμένων από το κεντρικό λιμάνι της Ελαφονήσου και τον καθαρισμό του χώρου στην πλατεία όπου συγκεντρώσαμε τα υλικά.

 

 

 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Φωτογραφίες Διαβατηρίων
Ταυτοτήτων ,
Αδειών Οδήγησης
και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:  Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: