Καιρός. Από τους καύσωνες στην κακοκαιρία.

1140{icon} {views}

Οι ισχυροί καύσωνες που ταλαιπώρησαν τους Έλληνες το περασμένο 20ήμερο, δίνουν τη θέση τους στην κακοκαιρία.

Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό διερχόμενο από τα κράσπεδα της Βόρειο – Ανατολικής Ευρώπης θα μας Επηρεάσει με πολλές Βροχές και Καταιγίδες το τριήμερο Κυριακή 16/7 – Τρίτη 18/7.

Αυτό Σημαίνει ενίσχυση των Ανέμων στο Αιγαίο και στο Ιόνιο Πέλαγος 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ και πτώση της Θερμοκρασίας σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Δηλαδή πτώση της Τάξεως 7 με 8 Βαθμούς.

Με τα τελευταία στοιχεία, ο κύριος όγκος των φαινομένων όπου φαίνονται να δέχονται πολύ Νερό είναι οι Περιοχές :
Σκιάθος, Σκόπελος,, Σποράδες, Ανατολικό Πόδι της Χαλκιδικής, Ν. Μαγνησίας, Βόρεια Εύβοια, Ανατολική και Νότιο Δυτική Πελοπόννησος.
Σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείονται να παρατηρηθούν και πλυμμυρικά φαινόμενα λόγω της ραγδαιότητας των φαινομένων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως σε Πιερία, Χαλκιδική και Θερμαϊκό), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά την Δευτέρα 17-7-2017

Πρόγνωση για Κυριακή 16-7-2017

Αθήνα: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22.8°C έως 29.4°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 3 μποφόρ με βόρεια κατεύθυνση.

Θα παρατηρήσουμε ξαστεριά, μερική ξαστεριά και πολλή συννεφιά αυτή την ημέρα. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ωστόσο πολλή συννεφιά.

Θα βιώσουμε πολλούς σχηματισμούς σύννεφων, με λίγες μόνο στιγμές καθαρού ουρανού, τη νύχτα. Τη νύχτα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 24.3 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17.6°C έως 23.4°C. Θα έχουμε μέτριους ανέμους, με τη ταχύτητα του ανέμου να ξεπερνάει τα 5 μποφόρ, με βόρειο βορειοδυτική κατεύθυνση.

Αν και θα δούμε ψιλόβροχο πολλαπλές φορές μέσα στην ημέρα, αυτή που θεωρούμε πιο σημαντική είναι η παρουσία μέτρια βροχή.

Η μέτρια βροχή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένους δρόμους. Μπορείτε να αποφύγετε τέτοια προβλήματα εάν καθήσετε σπίτι, απολαμβάνοντας τη διοργάνωση ενός πάρτυ, τη νύχτα. Τη νύχτα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 17.6 βαθμούς.

 

ΛΑΚΩΝΙΑ

Σπάρτη: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23.1°C έως 28.1°C. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 2 μποφόρ με νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Ο καιρός θα περιλαμβάνει μόνο καταιγίδα από την αρχή έως το τέλος, χωρίς αλλαγές.

Μιας και περιμένουμε να δούμε καταιγίδες, συνιστάμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, εφόσον βγείτε έξω. Οι καταιγίδες θα γίνουν αισθητές στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο τέλος της ημέρας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 24.0 βαθμούς.

Σκάλα: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24.3°C έως 29.4°C. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 2 μποφόρ με νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Ο καιρός θα περιλαμβάνει μόνο καταιγίδα από την αρχή έως το τέλος, χωρίς αλλαγές.

Μιας και περιμένουμε να δούμε καταιγίδες, συνιστάμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, εφόσον βγείτε έξω. Οι καταιγίδες θα γίνουν αισθητές στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η ημέρα θα τελειώσει με Θερμοκρασία γύρω στους 25.2 βαθμούς.

Γύθειο: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24.3°C έως 29.4°C. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 2 μποφόρ με νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Ο καιρός θα περιλαμβάνει μόνο καταιγίδα από την αρχή έως το τέλος, χωρίς αλλαγές.

Μιας και περιμένουμε να δούμε καταιγίδες, συνιστάμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, εφόσον βγείτε έξω. Οι καταιγίδες θα γίνουν αισθητές στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τη νύχτα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 25.2 βαθμούς.

Νεάπολη: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25.8°C έως 28.8°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 3 μποφόρ με ανατολική βορειοανατολική κατεύθυνση.

Ο καιρός θα περιλαμβάνει μόνο ξαστεριά από την αρχή έως το τέλος, χωρίς αλλαγές.

Μπορείτε να περιμένετε ένα πολύ καθαρό ουρανό, κατάλληλο για υπαίθριες δραστηριότητες όπως κανό, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Στο τέλος της ημέρας, η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 26.1 βαθμούς.

 

Συνεχείς και καθημερινή ενημέρωση του καιρού από το Sparta Voice με την συνεργασία της ιστοσελίδας kairos.gr  και των Κωσταντίνο Σμπυράκο.  www.kairos.gr

You may also like

Κοινοποίηση: