Καιρός. Εκ νέου ενίσχυση του τυφώνα Ίρμα.

675{icon} {views}

Τα ξημερώματα Σαββάτου 9 Σεπτεμβρίου, 05:00 ώρα Ελλάδος, το κέντρο του τυφώνα εντοπίζεται περί τα 550 km νοτιοανατολικά του Μαϊάμι (Χάρτης 1), την μεγαλύτερη πόλη στις ΗΠΑ που αναμένεται να πλήξει ο τυφώνας τις επόμενες ημέρες.
Ο τυφώνας ενισχύθηκε εκ νέου στην Κατηγορία 5 της κλίμακας Saffir-Simpson και κινείται Δ-ΒΔ με ταχύτητα 22 km/h, οι άνεμοι γύρω από το “μάτι” σε ακτίνα 120 km έχουν ταχύτητες μεταξύ 180 – 260 km/h με ριπές στα 280 km/h και οι άνεμοι που ξεπερνούν τα 120 km/h εκτείνονται σε ακτίνα 300 km μακριά από το “μάτι” του τυφώνα.
Στις νήσους της Καραϊβικής και τις νότιες ακτές της Φλόριδα έχουν εκδοθεί έκτακτα δελτία για την άνοδο της στάθμης της θάλασσας, έως και 6 μ πάνω από τα κανονικά επίπεδα της παλίρροιας. Τέλος, το ύψος βροχόπτωσης που εκτιμάται να δεχθούν σήμερα οι γύρω περιοχές, όπως η Κούβα, οι Μπαχάμες και τα νησιά Φλόριδα Κις είναι 200 – 400 mm.
Ο Χάρτης 2 δείχνει τους τρεις τυφώνες που βρίσκονται ταυτόχρονα στον Ατλαντικό ωκεανό, κάτι εξαιρετικά σπάνιο για την περιοχή που τελευταία φορά συνέβη τον Σεπτέμβριο του 2010.

 

meteo.gr

You may also like

Κοινοποίηση: