Καιρός – Περιοχές υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς 29/8/2017

336{icon} {views}
Περιοχές υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς:Ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».

Για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 4) για τους νομούς Αττικής, Εύβοιας,, Κορινθίας και Αργολίδας.

Ενώ υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) προβλέπεται για τους νομούς Έβρου, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Αχαΐας Αρκαδίας, Ηλείας, Μεσσηνίας και για τα νησιά Σκύρος, Θάσος, Σαμοθράκη, Λήμνος, Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Σάμος, Ικαρία, Κρήτη, τα νησιά των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου και τα Επτάνησα.

Καιρός 
https://www.kairos.gr/

Αθήνα:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24.9°C έως 33.2°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 3 μποφόρ με βόρεια κατεύθυνση.

Θα έχουμε κυριώς ξαστεριάμε μια μικρή παραλλαγή, αφού θα δούμε μερική ξαστεριά το βράδυ.

Περιμένουμε μια καθαρή ημέρα, με πολύ λίγα σύννεφα εδώ κι εκεί. Τα σύννεφα δεν πρέπει να σας σταματήσουν από το να απολαύσετε δραστηριότητες όπως πατινάζ, το βράδυ. Η θερμοκρασία στο τέλος της νύχτας θα κυμανθεί γύρω στους 26.3 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22.9°C έως 30.8°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 3 μποφόρ με νότια κατεύθυνση.

Θα έχουμε κυριώς μερική ξαστεριά, ωστόσο ο καιρός θα αλλάξει και περιμένουμε καταιγίδα το βράδυ.

Μιας και περιμένουμε να δούμε καταιγίδες, συνιστάμε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, εφόσον βγείτε έξω. Οι καταιγίδες θα γίνουν αισθητές στην περιοχή το βράδυ. Η θερμοκρασία στο τέλος της νύχτας θα κυμανθεί γύρω στους 23.9 βαθμούς.

Πάτρα:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26.4°C έως 34.3°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 3 μποφόρ με δυτική βορειοδυτική κατεύθυνση.

Η ημέρα θα διαιρεθεί μεταξύ μερική ξαστεριά και ξαστεριά.

Περιμένουμε μια καθαρή ημέρα, με πολύ λίγα σύννεφα εδώ κι εκεί. Τα σύννεφα δεν πρέπει να σας σταματήσουν από το να απολαύσετε δραστηριότητες όπως το ποδόσφαιρο, σε μεγάλο τμήμα της ημέρας.

Θα δούμε μια επανάληψη από μερική ξαστεριά και ξαστεριά, αργότερα. Η ημέρα θα τελειώσει με Θερμοκρασία γύρω στους 28.2 βαθμούς.

Καλαμάτα:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26.9°C έως 33.6°C. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 3 μποφόρ με δυτική νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Θα έχουμε κυριώς ξαστεριάμε μια μικρή παραλλαγή, αφού θα δούμε μερική ξαστεριά το απόγευμα and τη νύχτα.

Περιμένουμε μια καθαρή ημέρα, με πολύ λίγα σύννεφα εδώ κι εκεί. Τα σύννεφα δεν πρέπει να σας σταματήσουν από το να απολαύσετε δραστηριότητες όπως το περπάτημα, το απόγευμα and τη νύχτα. Τη νύχτα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 27.3 βαθμούς.

Τρίπολη:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21.6°C έως 30.1°C. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 2 μποφόρ με βορειοανατολική κατεύθυνση.

Θα παρατηρήσουμε ξαστεριά, μερική ξαστεριά και αυξημένη συννεφιά αυτή την ημέρα. Το κύριο χαρακτηριστικό είναι ωστόσο αυξημένη συννεφιά.

Η ημέρα είναι κατάλληλη για τους λάτρεις των σύννεφων, καθώς θα υπάρχουν μεγάλοι σχηματισμοί νεφών, τη νύχτα. Η ημέρα θα τελειώσει με Θερμοκρασία γύρω στους 23.3 βαθμούς.

Σπάρτη:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25.6°C έως 33.2°C. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 2 μποφόρ με νότιο νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Η ημέρα θα διαιρεθεί μεταξύ μερική ξαστεριά και ξαστεριά.

Περιμένουμε μια καθαρή ημέρα, με πολύ λίγα σύννεφα εδώ κι εκεί. Τα σύννεφα δεν πρέπει να σας σταματήσουν από το να απολαύσετε δραστηριότητες όπως την ορεινή ποδηλασία, σε μεγάλο τμήμα της ημέρας.

Θα δούμε μια επανάληξη από μερική ξαστεριά και ξαστεριά, αργότερα. Η ημέρα θα τελειώσει με Θερμοκρασία γύρω στους 27.0 βαθμούς.

Γύθειο:
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26.9°C έως 34.4°C. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ασθενείς. Η ταχύτητα του ανέμου θα είναι 2 μποφόρ με νότιο νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Η ημέρα θα διαιρεθεί μεταξύ μερική ξαστεριά και ξαστεριά.

Περιμένουμε μια καθαρή ημέρα, με πολύ λίγα σύννεφα εδώ κι εκεί. Τα σύννεφα δεν πρέπει να σας σταματήσουν από το να απολαύσετε δραστηριότητες όπως κανό, σε μεγάλο τμήμα της ημέρας.

Θα δούμε μια επανάληξη από μερική ξαστεριά και ξαστεριά, αργότερα. Τη νύχτα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί γύρω στους 28.2 βαθμούς.

 

Παρακάτω Παρουσιάζεται Ο Χάρτης Φαινομένων για την Τρίτη.

Με Πράσινο Χρώμα Απεικονίζονται οι Περιοχές με Μπόρες η Βροχές Μέτριας Έντασης.
Με Μπλέ Χρώμα Απεικονίζονται οι Περιοχές με Πιο έντονες Βροχές και Καταιγίδες.

Άνεμοι :
Αιγαίο Πέλαγος ➡️ 3 με 4 – 5 Μποφόρ από Βόρειο Ανατολικές διευθύνσεις με τάση ενίσχυσης στο Βόρειο Ανατολικό Αιγαίο από το Απόγευμα – Βράδυ.
Ιόνιο Πέλαγος ➡️ 3 με 4 μποφόρ από Βόρειο Δυτικές Διευθύνσεις.

Θερμοκρασιακές Τιμές :
Μακεδονία ➡️ 27-29 Βαθμούς Τοπικά 30
Θράκη ➡️ 26 – 28 Βαθμούς.
Ήπειρος ➡️ 28 – 31 Βαθμούς και Τοπικά 32 Βαθμούς.
Θεσσαλία ➡️ 32-34 Βαθμούς.
Πελοπόννησος ➡️ 33-35 Βαθμούς τοπικά 36 Βαθμούς.
Νησιά Αιγαίου Πελάγους ➡️ 29-31 Βαθμούς τοπικά 32 Βαθμούς.
Νησιά Ιονίου Πελάγους ➡️ 30-32 Βαθμούς και τοπικά ίσως 33 Βαθμούς.
Κρήτη ➡️ 30 – 33 Βαθμούς.
Στερεά Ελλάδα ➡️ 32 – 34 Βαθμούς και τοπικά 35 Βαθμούς.
 

Σε Συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Σμπυράκο ,την Αγάπη Ζαβαντή και την Διαχειριστική Ομάδα του KAIROS.GR

Ο Καιρός είναι προσφόρά του  Sparta Olive , ελιές καλαμών Γ.Σ.Βλάχος
Ριζά Σπάρτης.

 

 

 

 

 

Facebook official page Sparta Olive.

 

You may also like

Κοινοποίηση: