Καιρός. Σαββατοκύριακο 7/8-10-2017.

324{icon} {views}

Σάββατο 07-10-2017

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, του βόρειου Αιγαίου, της Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και βορειοδυτικής Πελοποννήσου, των νοτιοδυτικών Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου – σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα σταματήσουν στα δυτικά. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές κατά περιόδους πυκνότερες σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της Κρήτης όπου θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αργά το απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία και τα ανατολικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς με κατά τόπους ισχυρές βροχές – χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με υψόμετρο >1600μ.

Κυριακή 08-10-2017

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το κεντρικό Αιγαίο και την βόρεια Κρήτη – χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης με υψόμετρο >1500μ. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στα βορειοανατολικά μέχρι το μεσημέρι. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στην Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τις Κυκλάδες όπου δεν αποκλείεται νωρίς το πρωί να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Άνεμοι αρχικά από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, σταδιακά και από τα βόρεια θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία σε κατακόρυφη πτώση από το απόγευμα του Σαββάτου και από τα βόρεια – στα βόρεια η πτώση θα είναι της τάξης των 12 έως 14 βαθμών Κελσίου ενώ στα κεντρικά και νότια της τάξης των 8 έως 10 βαθμών Κελσίου.

Η επόμενη βδομάδα (9 έως 15 Οκτωβρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας εκτός από την βορειοανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα υπάρχουν κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών. Περαιτέρω βελτίωση του καιρού αναμένεται στα μέσα της βδομάδας.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο αλλά σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα μέχρι την Πέμπτη.

youweather.com

You may also like

Κοινοποίηση: