Νέα καιρικών φαινομένων.

Καλές καιρικές συνθήκες για την Κυριακή 31-12-2017.

541{icon} {views}

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη όπου μέχρι το μεσημέρι τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα Τις πρωινές και βραδινές σε πολλές περιοχές η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παράλληλα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -8 έως 6 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -5 έως 10, στην Ήπειρο και στην Κεντρική Ελλάδα από -3 έως 12, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 1 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 5 έως 11 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 7 έως 13 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση, αλλά στα νοτιοανατολικά πελάγη σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το απόγευμα θα ενισχυθούν στα 7 με 8 μποφόρ. Στο παράκτια τμήματα του Ιονίου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες και αρκετό κρύο. Τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη με αυξημένη πιθανότητα να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, με προοδευτική εξασθένηση. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 2 έως 9 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα πλησιάσουν τους -3 βαθμούς Κελσίου.

Λακωνία.

Σπάρτη.
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν  με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση της άπνοιας.

Μυστράς.
Αραιές νεφώσεις προβλέπονται  με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 0 έως 9 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 3 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Βρέσθενα.
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 8 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους ως 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με σποραδική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 3 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Σκάλα.
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Μονεμβασία.
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Μολάους.
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 7 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση της άπνοιας.
 
Γύθειο.
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν  με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου και άπνοια. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία στους 7 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.
 
Αρεόπολη.
Αίθριος θα είναι ο καιρός με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία στους 5 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.
http://www.meteo.gr

Συνεχείς και Καθημερινή ενημέρωση του καιρού από το http://www.spartavoice.gr
Ενημερωθείτε  μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr.
Κάνετε like στη σελίδα   μας Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας στο Facebook, twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.

 

You may also like

Κοινοποίηση: