Νέα Περιφέρειας Πελοποννήσου

Καλύτερη πρόσβαση προς την Λακωνία από το αεροδρόμιο Καλαμάτας

Βελτίωση της πρόσβασης περιοχών της Λακωνίας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας επιδιώκει η Περιφέρεια

Η βελτίωση της πρόσβασης της Λακωνίας προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα αποτελέσει επιδίωξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη 9.9.2019 στην Τρίπολη -από κοινού με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη- με φορείς του τουριστικού τομέα, από τις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας.

“Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως όσον αφορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να βελτιώσουμε τις προσβάσεις. Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται μιάμιση ώρα για να φτάσει κανείς από το Γύθειο ή τη Μονεμβασιά στην Καλαμάτα. Φτιάχνουμε δρόμους στα βουνά και τα λαγκάδια και στερούμαστε κεντρικών δρόμων” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Ο περιφερειάρχης, εξ άλλου, απαντώντας σε επιχειρηματίες στην Αργολίδα και την Κορινθία, που επανέφεραν το αίτημα για κατασκευή αεροδρομίου στην Τρίπολη, προκειμένου -όπως είπαν να εξυπηρετείται η βόρεια Πελοπόννησος, που τώρα αρκείται στο περιορισμένων δυνατοτήτων αεροδρόμιο του Αράξου- τόνισε ότι δεν εκφράζει αντίρρηση για ένα τέτοιο έργο, παρατηρώντας ωστόσο:

“Θέλω να είμαι ευθύς. Όπου μπορεί να γίνει αεροδρόμιο, να γίνει. Γιατί όχι; Να ξέρετε όμως ότι τα αεροδρόμια τα φέρνουν ιδιώτες. Της Καλαμάτας ιδιωτικοποιείται, το Βενιζέλος ιδιωτικοποιείται, το Καστέλι στην Κρήτη έγινε με ιδιωτικούς πόρους. Ποιος δεν θέλει να γίνουν αεροδρόμια; Να γίνουν, όπως να γίνουν και ελικοδρόμια, για να μην έχουμε τραγωδίες όπως αυτή του περασμένου καλοκαιριού. Κανείς δεν είναι απέναντι, δεν υπάρχει κάποια τοπικιστική λογική, επειδή είναι η Καλαμάτα να μην γίνει αεροδρόμιο. Γιατί να μη γίνει; Αλλά ποιος θα το φτιάξει και με τι κεφάλαια; Πρέπει να ξέρουμε και τις δυνατότητες της πατρίδας μας σε αυτόν τον τομέα”.

 

Να τονίσουμε ότι η Λακωνία θέλει την άμεση ανάπτυξη της και καλό είναι να γίνουν μεγάλα οδικά δίκτυα ώστε να υπάρχει Τουρισμός που μένει στην Λακωνία και δεν είναι απλά επισκέπτης , η Νέα Περιφερειακή Αρχή να κάνει έργα ανάπτυξης και στην Λακωνία και μην ξεχνάτε ότι η Λακωνία συνεχώς διακρίνεται σε μεγάλα Τουριστικά site και οργανισμούς ως ιδανικότερος προορισμός της Πελοποννήσου όλο το χρόνο. 

 

 

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.
Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   
&  LAKONIA GREECE  στο Facebook 

You may also like

Κοινοποίηση: