Καταγράφηκαν 50 νέα κρούσματα covid-19 στην Π. 5.5.2021

“Επισημαίνεται, για μία ακόμα φορά, ότι ο εμβολιασμός των πολιτών είναι το πλέον σημαντικό στοιχείο αναστολής της διάδοσης του νέου κορονοϊού -από κοινού με την εξακολούθηση τήρησης των μέτρων προστασίας, αλλά και υπεύθυνης στάσης απέναντι στον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας”.

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας αναφερόμενος στα στοιχεία για την κατάσταση της Περιφέρειας όσον αφορά την εξέλιξη της πανδημίας σε αυτή, τα οποία καταγράφουν μία σταθερή κατάσταση.

Στο μεταξύ , σύμφωνα με την τακτική ημερήσια ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ (eody.gov.gr) τα νέα κρούσματα του κορονοϊού covid-19 που καταγράφηκαν στην Ελλάδα την Τετάρτη 5 Μαΐου, ώς τις 3 το μεσημέρι, ανέρχονταν σε 2.093.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 96, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.764 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ η διάμεση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 78 έτη”.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Όσον αφορά την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τετάρτη 5 Μαΐου καταγράφηκαν 50 κρούσματα, με τον αριθμό των συνολικά προσβληθέντων από την αρχή της πανδημίας να φθάνει πλέον τους 9.338.

Αναλυτικά, καταγράφηκαν στην Π.Ε. Αργολίδας 15, στην Π.Ε. Αρκαδίας 12, στην Π.Ε. Κορινθίας 16, στην Π.Ε. Λακωνίας 5 και στην Π.Ε. Μεσσηνίας 2.

Εξ άλλου, μέχρι και την Τετάρτη 5 Μαΐου, στα νοσοκομεία covid-19 της Περιφέρειας νοσηλεύονταν συνολικά 158 άτομα (τα 7 σε ΜΕΘ) και συγκεκριμένα, στο Νοσοκομείο Αργους 10, στο Νοσοκομείο Ναυπλίου 11, στο Παναρκαδικό Τρίπολης 42, στο Νοσοκομείο Κορίνθου 55 (τα 6 σε ΜΕΘ), στο Νοσοκομείο Σπάρτης 17 και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας 23 (το 1 σε ΜΕΘ).

 

 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

You may also like

Κοινοποίηση: