Λακωνία

Καταλήψεις στα Σχολεία της Σπάρτης.

607{icon} {views}

Καταλήψεις ξεκίνησαν τα Γυμνάσια & Λύκεια της Σπάρτης με τους μαθητές να αντιδρούν για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία τόσο σε υποδομές αλλά και για Καθηγητές που κρίνουν ότι δεν είναι κατάλληλοι για να διδάσκουν.

Μερικά από τα αιτήματα των παιδιών σε 1 ΓΕΛ , 2 Γυμνάσιο & 2 Λύκειο Σπάρτης.

Μεταξύ των αιτημάτων διαμαρτύρονται για την θέρμανση και λένε ότι δεν είναι δυνατόν στις αίθουσες των Καθηγητών να λειτουργεί η θέρμανση και στις αίθουσες να μην λειτουργεί με την πρόφαση ότι δεν έχει ακόμη κρύο.
Αν κύριοι δεν έχει κρύο για τα παιδιά εσείς γιατί θέλετε θέρμανση στα γραφεία σας ; 

Έλλειψη Καθηγητών  σε βασικά μαθήματα.

Θέματα υγιεινής  σε τάξεις και τουαλέτες 

Δωρεάν Δημόσια Παιδεία ξέρουμε όλοι μας ότι επικρατεί στην Ελλάδα , αλλά ζητούν από τους γονείς να αγοράζουν κάποια βιβλία διότι δεν τα παρέχει το σχολείο.

Κάποιοι μαθητές τελειώνουν το μάθημα μετά τις 2 το μεσημέρι με αποτέλεσμα να χάνουν το σχολικό λεωφορείο και να πληρώνουν το επόμενο για το οποίοι δεν ευθύνονται οι μαθητές και γι αυτό δεν θα  έπρεπε να το πληρώνουν. 

Να πούμε εδώ ότι λέγοντας σωστούς Καθηγητές δεν εννοούν τα παιδιά όλους τους Καθηγητές αλλά δεν γίνετε να υπάρχει Καθηγητής που είναι μεθυσμένος και να διδάσκει καθώς και Καθηγήτρια που τους λέει τι έκανε στα νιάτα της ενώ τώρα είναι στα 60 .

 

Τα σημερινά παιδιά αντιδρούν γιατί θέλουν μια σωστή παιδεία να είναι σε καλά κτήρια και καθαρά και να έχουν σωστούς Καθηγητές. 

 

Φωτογραφία του Alexandros Bougadis.

 

Φωτογραφία του Alexandros Bougadis.

 

Φωτογραφία του Alexandros Bougadis.

You may also like

Κοινοποίηση: