Καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ – Στις 15 μονάδες η διαφορά για τη ΝΔ

Εικόνα κατάρρευσης για τον ΣΥΡΙΖΑ με εκτίναξη της διαφοράς του από τη Νέα Δημοκρατία, τόσο για τις ευρωεκλογές όσο και για τις εθνικές εκλογές δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Opinion Poll που παρουσιάζει σήμερα ο ρ/σ Θέμα.

Η προοπτική για το κυβερνών κόμμα είναι εφιαλτική καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας έχει αποσαρθρωθεί η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα σε μια περίοδο που υποτίθεται θα άρχιζε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.

Αντιθέτως, τα ευρήματα δείχνουν αποσυσπείρωση και διαλυτικές τάσεις, την ώρα που η ΝΔ βαδίζει προς ευρεία νίκη στις ευρωεκλογές, και προς την κατάκτηση της αυτοδυναμίας στις εθνικές εκλογές.

Ακόμα και στα «δευτερεύοντα» ερωτήματα, που περιέχουν οι δημοσκοπήσεις πρόθεσης ψήφου, τα στοιχεία είναι ενδεικτικά: σαφής υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης, άνετο προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, αλλά και μεγάλη δυσαρέσκεια για το κυβερνητικό έργο.

 

Ευρωεκλογές

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια η ΝΔ προηγείται με διαφορά 17,1 ποσοστιαίων μονάδων, με ποσοστό 33,75 έναντι 16,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι 15,4 μονάδες, με τη ΝΔ στο 30,1% έναντι μόλις 14,7% για το κυβερνών κόμμα. Το ποσοστό αυτό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η χαμηλότερη επίδοση που έχει παρουσιάσει σε δημοσκόπηση εδώ και πολύ καιρό.

Τρίτο κόμμα, με τάση αύξησης της συσπείρωσης στην εκλογική του βάση είναι το Κίνημα Αλλαγής, που φτάνει στο 6,9% με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια.

Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%. Τα συγκεκριμένα πέντε κόμματα είναι και τα μόνα που εξασφαλίζουν την είσοδό τους στην ευρωβουλή, σύμφωνα με την Opinion Poll, η οποία βρίσκεται τους αναποφάσιστους των ευρωεκλογών γύρω στο 14% με ένα ποσοστό 8,3% να σκέφτονται την αποχή.

 

 

 

Εθνικές εκλογές

Στο ερώτημα για τη μάχη των εθνικών εκλογών αποτυπώνεται ακόμα ευκρινέστερα η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την συντριβή. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει ποσοστό 30,5% προηγούμενο με 14 μονάδες έναντι του ασθμαίνοντος ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει μόλις 16,3%.

Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 5,3%, η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με 4,7%. Οι αναποφάσιστοι είναι στο 12,8% και η αποχή στο 6,5%.

Στην αναγωγή επί των έγκυρων ψηφοδελτίων η ΝΔ βρίσκεται μια ανάσα μακριά από την αυτοδυναμία – ελπίζοντας ότι θα πάρει έστω και ελάχιστους από τους αναποφάσιστους – καθώς έχει ποσοστό 33,8% και διαφορά 15,7 μονάδων από το κυβερνών κόμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φθάνει μόλις στο 18,1%, με τρίτο το ΚΙΝΑΛ στο 5,9%, τέταρτη η Χρυσή Αυγή με 5,6% και πέμπτο το ΚΚΕ με 5,2%. Πρόκειται για τα κόμματα που καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βουλή, καθώς κανένα άλλο δεν ξεπερνά το κατώφλι του 3%.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 69%, ενώ μόλις 12% πιστεύει ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

μπορείτε να δείτε περισσότερα εδώ 

 

Ο καλύτερος τρόπος προβολής της επιχείρηση σας

Συνεχής  ενημέρωση μέσα από www.spartavoice.gr.

Ακολουθήστε μας και  στις σελίδες μας  Sparta Voice.gr oficcial page   &  LAKONIA GREECE  στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα   μας,   twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα

You may also like

Κοινοποίηση: