Κλειστό γυμναστήριο στα Αφυσσού Δ. Σπάρτης – Ένα ακόμη έργο που δεν θα δούμε

Σύμφωνα με την δημοσίευση του κ. Χρήστου Πλείωτα Δημοτικό Σύμβουλο Σπάρτης και πρώην Αντιδήμαρχο , το κλειστό μικρό αθλητικό κέντρο (γυμναστήριο) Αφυσσού  με προϋπολογισμό 818.000 ευρώ δεν θα το δούμε.

 

Κλειστό γυμναστήριο Αφυσσού Προϋπολογισμός έργου: 818.000€.
Ένα έργο που μάλλον «παρεπέμφθη στις σπαρτιατικές καλένδες;»
Ένα έργο με μελέτη (που ετοιμάστηκε κατά το έτος 2020 ως μέσα του 2021), με δημοτικό οικόπεδο κλπ και με υπάρχοντα ‘’ζεστά χρήματα’’ που θα έπρεπε να είχε υλοποιηθεί …- δεν έγινε και ίσως δεν θα γίνει ποτέ – διότι τελικά ‘’μάλλον άλλα’’ η δημοτική αρχή του κ Πέτρου Δούκα θέλει να γίνουν μ’ αυτά τα χρήματα.
Ο Δήμος Σπάρτης, είναι ο μοναδικός μητροπολιτικός Δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που διαθέτει μόνο ένα κλειστό. Αρκεί να κοιτάξουμε τι συμβαίνει στις γύρω πρωτεύουσες των μητροπολιτικών Δήμων της Περιφέρειας Πελοποννησου (Καλαμάτα, Τρίπολη, Άργος, Ναύπλιο, Κόρινθος) ή και στους άλλους Λακωνικούς Δήμους.
Είναι σίγουρο ότι ο Δήμος μας και ιδιαίτερα η πόλη χρειάζεται από την μία βελτίωση των υπαρχόντων αθλητικών υποδομών αλλά και την κατασκευή νέων.
Στο Αφυσσού λοιπόν, σύμφωνα με την δημοτική αρχή κ Δούκα επρόκειτο να πραγματοποιηθεί: κατασκευή μικρής αθλητικής εγκατάστασης τύπου Δ΄ και ειδικότερα, κλειστού γηπέδου αθλοπαιδιών καλαθόσφαιρας (basketball) – πετοσφαίρισης (volleyball), με σύστημα στέγασης λυόμενη διπλή αεροφερόμενη μεμβράνη (1+1) (air supported structure), υψηλού ενεργειακού δείκτη, χωρητικότητας 200 θεατών, σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Σπάρτης, που ευρίσκεται εντός των ορίων του οριοθετημένου οικισμού Αφυσσού.
Η κατασκευή του μικρού κλειστού στο Αφυσσού θα έλυνε πολλά προβλήματα και θα ανταποκρινόταν άμεσα στα σημαντικά προβλήματα έλλειψης αθλητικών υποδομών της πόλης και εν γένει του Δήμου.
Παράλληλα η κατασκευή του ‘’μικρού κλειστού’’ στην συγκεκριμένη περιοχή με την υπάρχουσα ‘’νέα γέφυρα’’, με την αναμενόμενη μελέτη της αναβάθμισης των παρόχθιων περιοχών του Ευρώτα («Μελέτη ανάδειξης τμήματος ποταμού Ευρώτα από παλαιά γέφυρα έως παραπόταμο Κνακίωνα») αλλά και της μελέτης για την σύνδεση του αστικού ιστού μεταξύ των δύο γεφυρών με πεζοδρόμιο και φωτισμό και την μελέτη νέας εισόδου στο Αφυσσού (από την Περιφέρεια Πελοποννήσου) θα αναβάθμιζε ποιοτικά την όλη περιοχή και θα την συνέδεε κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά, ιστορικά αλλά πραγματικά και ουσιαστικά με την πόλη της Σπάρτης. Πολλαπλά και συνδυαστικά λοιπόν θα ήταν τα οφέλη και τα αποτελέσματα.
Πρέπει να τονιστεί ότι το εν λόγω έργο ήταν στο σχεδιασμό της παρούσας δημοτικής αρχής. Γι αυτό γίνονταν από το έτος 2020 πολλές επισκέψεις στο Αφυσσού από τον κ Δήμαρχο, τις/τους κκ Αντιδημάρχους, τους κκ συνεργάτες και τους κκ μελετητές.
‘’Τα λεγόμενα και τα ταξίματα πολλά στο χωριό’’ …
Ξαφνικά το έτος 2022 δειλά – δειλά η δημοτική αρχή χωρίς ιδιαίτερες εξηγήσεις, ‘’άλλαξε σκεπτικό’’ εκθέτοντας τον ίδιο της τον εαυτό, τους ανθρώπους αλλά και τον μελετητή που εργάστηκε για το εν λόγω έργο. Τελικά όλα έμειναν στα λόγια μείναμε στο «θα, θα …, στο τίποτα».
Έτσι η δημοτική αρχή του κ Πέτρου Δούκα «στερεί από τη ζωή μας» το ‘’μικρό κλειστό στο Αφυσσού’’ αλλά και έργα δρομολογημένα δηλ. δεν είναι ικανή να εκτελέσει ούτε έργα ‘’τύπου: πάσας ασίστ’’ (‘’πάρε – κάνε’’), όπως: η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του κλειστού γυμναστηρίου, η κατασκευή νέου ταρτάν στο στάδιο Σπάρτης, η κατασκευή στεγάστρου στο κολυμβητήριο, η κατασκευή γηπέδων τέννις στο Παρόρι, η κατασκευή 5Χ5 στο Καστόρι κλπ. Αυτά τα έργα ήταν είτε δρομολογημένα είτε ενταγμένα σε χρηματοδοτικά προγράμματα είτε χάθηκαν είτε καθυστερούν απελπιστικά να γίνουν με κίνδυνο απένταξης της χρηματοδότησής τους..

Δυστυχώς η δημοτική αρχή του κ Πέτρου Δούκα, ‘’ακύρωσε τον ίδιο της τον εαυτό’’, διότι δεν πραγματοποίησε την κατασκευή του ‘’μικρού κλειστού στο Αφυσσού’’ πετώντας ακόμα μία φορά πάλι την μπάλλα στην εξέδρα και επενδύοντας και πάλι στο ‘’τίποτα’’!!!

 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

 

 

 

Alexandros Bougadis
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer 

Φ Ω Τ Ο Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο
Φωτογραφίες Διαβατηρίων
Ταυτοτήτων ,
Αδειών Οδήγησης
και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες
Φωτογράφιση – Βιντεοσκόπηση:  Γάμου – Βάπτισης – Εκδηλώσεων
Φωτογραφήσεις για πορτρέτα
Αεροφωτογράφιση  – Αεροβιντεοσκόπηση Drones
USB Stick
Cart Postal
Κορνίζες
Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250
ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

You may also like

Κοινοποίηση: