Κοτόπουλο με σάλτσα πορτοκάλι.
Μια συνταγή για τις γιορτές εύκολη και οικονομική.
Κοτόπουλο με σάλτσα από πορτοκάλι.
Θα Χρειαστούμε:
1 κοτόπουλο 1,5 κιλό περίπου , να είναι κομμένο σε μερίδες.
4 πορτοκάλια.
3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί.
Καστανή ζάχαρη.
Προαιρετικά κουκουνάρι , καρύδι.
Αλάτι πιπέρι.
Ξεφλουδίζετε προσεκτικά τα 3 πορτοκάλια ώστε να βγει η φλούδα με λιγότερο άσπρο και τα στύβεται όπου κρατάτε τον χυμό , το 1 πορτοκάλι το κόβεται σε ροδέλες το καραμελώνεται με καστανή ζάχαρη και το κρατάτε για το τέλος.
Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ροδίζετε το κοτόπουλα αρκετά καλά , έπειτα σβήνεται με το λευκό κρασί και μετά προσθέτεται τον χυμό από τα πορτοκάλια.
Αλατοπιπερώνεται και το αφήνεται να βράσει μέχρι να μαλακώσει και να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρεται ζεστό προσθέτοντας τις καραμελωμένες ροδέλες από το πορτοκάλι αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγο κουκουνάρι ή καρύδι.