Κουλουράκια πασχαλινά με πορτοκάλι από την Λακωνική Μάνη.
Νόστιμη και εύκολη συνταγή από την Λακωνική Μάνη για πασχαλινά κουλούρια με πορτοκάλι.
Υλικά που θα χρειαστούμε.
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. χυμός πορτοκάλι
- 1 πορτοκάλι ξύσμα
- 1 πορτοκάλι ( σε κομματάκια )
- 1 βανίλια
- 3 αυγά
- 5 γρ. σόδα
- 80 γρ. γιαούρτι
- 80 γρ. γάλα
- 1.100 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. αμμωνία σκόνη
- 1 μικρή σοκολάτα υγείας ( κατά προτιμήσει με πορτοκάλι)
- 1 χτυπημένο αυγό
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα , παράλληλα τοποθετούμε τα αυγά , τον χυμό πορτοκαλιού , το ξύσμα , τα μικρά κομματάκια πορτοκαλιού , την σοκολάτα (αφού την έχουμε λιώσει πρώτα) την σόδα , την βανίλια και ανακατεύουμε αρκετά καλά όλα μαζί στο μίξερ.
Βάζουμε μαζί το γάλα , την αμμωνία και το γιαούρτι τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε στο μίξερ και τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι όπου ανακατεύουμε με το χέρι.
Αφήνουμε το μείγμα στο μπολ και μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό , έπειτα τα βάζουμε στο φούρνο αφού τον έχουμε κάνει προθέρμανση στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.