Κρίσιμες ώρες για ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟ.

 

bbxokrs

 

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τα εκδοτικά συγκροτήματα του ΔΟΛ και του ΠΗΓΑΣΟΥ καθώς αν δεν υπάρξει καταβολή δεδουλευμένων αναμένεται να συνεχιστούν οι απεργίες που έχουν κηρύξει τα σωματεία.

 

 

Συγκεκριμένα στον ΔΟΛ σήμερα θα πρέπει ως το βράδυ οπότε και λήγει η προθεσμία να καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων ενώ για να σταματήσει η απεργία θα πρέπει να καταβληθεί και ένα δεκαπενθήμερο έναντι των οφειλομένων. Στον ΠΗΓΑΣΟ θα πρέπει να υπάρξει ανακοίνωση και δέσμευση για εξόφληση των δεδουλευμένων κάτι που δείχνει ιδιαίτερα δύσκολο καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση των επικεφαλής δεν υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα.

Η εικοσιτετράωρη απεργία στον ΠΗΓΑΣΟ λήγει στις 18.00 και στον ΔΟΛ στις 19.00 και σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια πρόοδος θα ανακοινωθεί η ανανέωση τους οπότε πλέον εκτός από τα ημερήσια φύλλα που ήδη δεν κυκλοφορούν (ΤΑ ΝΕΑ, ΕΘΝΟΣ) υπάρχει πλέον ορατός κίνδυνος να μην κυκλοφορήσουν και τα κυριακάτικα φύλλα (ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ).

Εντωμεταξύ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε χθες τις δυσμενείς εξελίξεις που αφορούν τον ΔΟΛ δίχως ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στο ιστορικό συγκρότημα.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο ζήτημα του δανεισμού του συγκροτήματος και χαρακτήρισε την κατάσταση «φούσκα» η οποία σκάει ενώ εξέφρασε την συμπαράστασή του στους εργαζομένους λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε δίπλα στους εργαζομένους».  Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από την πλευρά του ΔΟΛ στα λεγόμενα του πρωθυπουργού ωστόσο οι εργαζόμενοι μέσα από αναρτήσεις τους στα κοινωνικά δίκτυα εμφανίζονται δύσπιστοι ως προς την συγκεκριμένη δήλωση του κ. Τσίπρα.

πηγή msn news

You may also like

Κοινοποίηση: