Λακωνία

Κυβόλιθοι και μάρμαρα αλλάζουν ριζικά την εικόνα του Γυθείου

Υπεγράφη την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2022 η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου ανάπλασης του Γυθείου και ήδη σήμερα Παρασκευή 2/12 ξεκίνησαν οι εργασίες, οι οποίες πρόκειται να μεταβάλουν την εικόνα της πόλης αναβαθμίζοντάς την αποφασιστικά.

Οι αλλαγές, ύψους περίπου 3 εκατ. ευρώ, θα είναι αισθητές στους κοινόχρηστους χώρους του αστικού ιστού. Κυβόλιθοι διαφόρων μεγεθών και μάρμαρα θα αντικαταστήσουν την άσφαλτο σε κεντρικούς δρόμους. Έτσι, φιλικότερα προς το περιβάλλον υλικά σε συνδυασμό με παραδοσιακές τεχνοτροπίες θα φιλοτεχνήσουν ένα ελκυστικότερο Γύθειο, στο οποίο μάλιστα η μέση ετήσια θερμοκρασία αναμένεται χάρη στις παρεμβάσεις να μειωθεί κατά 2 βαθμούς Κελσίου. Η  νέα μορφή του κέντρου της πόλης θα βρεθεί σε μοναδική αρμονία με τα εξαιρετικού κάλλους νεοκλασικά και διατηρητέα κτίρια, τα οποία θα αναδείξει ακόμη περισσότερο. Παράλληλα, η πρόσβαση σε μνημεία αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς θα γίνει ευκολότερη από ποτέ.

 

 

Το κέντρο λοιπόν της πόλης, σημαντικός ήδη τουριστικός προορισμός, θα εξυπηρετεί πληρέστερα τις ανάγκες στάσης και αναψυχής τόσο  των μονίμων  κατοίκων  όσο  και των επισκεπτών.

Οι εργασίες αφορούν στις οδούς: Απόλλωνος, Δημ. Β. Καλκανδή, Διρού, Ορέστου, Αρχαίου Θεάτρου, Ηρακλέους, Χρυσ. Σμύρνης, Ελευθερολακώνων, Τζ. Γρηγοράκη, Λαρυσσίου, Αγίου Γεωργίου, Βασ. Παύλου & Πλατεία Π. Μαυρομιχάλη, Αγίας Τριάδος, Πολυδεύκους, Κάστορος, Ι. Γρηγοράκη & Ευρυκλέους, Γερ. Καψάλη και Πολυαράβου.

Επειδή η σπουδαιότητα του έργου είναι μεγάλη και με δεδομένη την ευρύτατη έκτασή του, ζητείται από το κοινό να επιδείξει κατανόηση για πιθανή ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια των εργασιών. Από την πλευρά του ο Δήμος Ανατολικής Μάνης θα προσπαθήσει για τη μικρότερη δυνατή ενόχληση. Μερίμνησε άλλωστε για την επιτάχυνση των διαδικασιών, αφού η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία υπεγράφη στις 30/11/2022 και ήδη το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη. 

 

 

Η ανάπλαση έχει συνολικό προϋπολογισμό 2.297.800,08€ (χωρίς Φ.Π.Α.) και εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές Υποστήριξης Ανθρώπινου Δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Πελοπόννησος 2014 – 2020».
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

 

**********

************

Φωτογραφείο Αλέξανδρος Μπουγάδης
Δημοσιογράφος –  Artist  Photographer
Μέλος  Ομίλου UNESCO Τ.Λ.Ε.Ε

Κάντε Μοναδικά Προσωποποιημένα δώρα αυτές τις γιορτές
από το κατάστημα μας !!!

Το κατάστημα μας βρίσκετε στην Όθωνος  Αμαλίας 59
(Χαμαρέτου γωνία) Σπάρτη
Τηλ. 6909031174
2731181250

ΠΡΟΣΙΤΕΣ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

Φωτογραφίες Ταυτοτήτων , Διαβατηρίων  , Αδειών Οδήγησης
και λοιπών δημοσίων δελτίων
Εκτυπώσεις Φωτογραφιών
Εκτυπώσεις σε Καμβά
Δημιουργούμε τις δικέ  σας προσωποποιημένες κούπες και διακοσμητικά μαξιλάρια
Κορνίζες
USB stick ~ 4GB , 8GB , 32 GB

Βραβευμένο κατάστημα με το
Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών Greek Awards 2021

*****

Sparta Voice ακολουθήστε μας :
Facebook Sparta Voice 
twitter
Instagram 
youtube channel

Spartavoice.gr : Στην ιστοσελίδα μας παρέχεται τοποθέτηση προϊόντων από την Google , ουδεμία ευθύνη φέρουμε για την προβολή αυτών των προϊόντων 

Αριθμός Μητρώου 13668
Διαπιστευμένο ΜΜΕ από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου 

You may also like

Κοινοποίηση: