Κυριακή της Ορθοδοξίας στο μοναστήρι των Αγ.Σαράντα στη Σπάρτη
Η Κυριακή της Ορθοδοξίας είναι μια ξεχωριστή γιορτή, διότι παρά το κατανυκτικό κλίμα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εορτάζει λαμπρά η Ορθοδοξία.
Στην Ιερά Μονή των Αγ.Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Κυριακή 25-2 μετά την θεία λειτουργία πραγματοποιήθηκε και η λιτάνευση των ιερών εικόνων!
Την Κυριακή της Ορθοδοξίας εορτάζουμε την ανάμνηση του κορυφαίου γεγονότος της εκκλησιαστικής μας ιστορίας, της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων, το οποίο επισυνέβη το 843 μ.Χ. στο Βυζάντιο, χάρις στην αποφασιστική συμβολή της βασιλίσσης και μετέπειτα αγίας Θεοδώρας, συζύγου του αυτοκράτορα Θεοφίλου (840 – 843 μ.Χ.).
Φωτογραφία & Βίντεο Τάκης Κούρος
http://photoreporter.gr/
Ενημερωθείτε μέσα από τη συνεχή ροή του Sparta Voice.gr (www.spartavoice.gr).
Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook & γίνετε μέλος στην ομάδα μας, ακολουθήστε μας και στο twitter ώστε να ενημερώνεστε άμεσα.