ΑστυνομικάΕιδήσεις.

Κωνσταντινούπολη: Το ΡΚΚ δείχνει η Άγκυρα για το μακελειό, 29 οι νεκροί.

b6b2fd20cf0d478a47636f8ee7e67fb3
Κωνσταντινούπολη
Οι τούρκοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν πως τα πρώτα στοιχεία για το μακελειό στην Κωνσταντινούπολη δείχνουν στην κατεύθυνση του κουρδικού ΡΚΚ, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Ο απολογισμός από τη διπλή επίθεση έξω από γήπεδο έχει ανέβει σε 29 νεκρούς και 166 τραυματίες.

Πένθος κηρύχθηκε για την Κυριακή σε όλη τη χώρα, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν στην πρώτη του δήλωση -στην οποία άφησε και αιχμές κατά τρίτων χωρών- είπε πως η Τουρκία «θα νικήσει την τρομοκρατία και τις δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς εκτίμησε το πρωί της Κυριακής πως πίσω από την επίθεση βρίσκεται το ΡΚΚ. «Το βέλος δείχνει στο ΡΚΚ, ήταν ξεκάθαρα σχεδιασμένη επίθεση» είπε μιλώντας στο CNN Turk.

Τόνισε ωστόσο πως «δεν μπορούμε ακόμη να πούμε τίποτε οριστικό», λέγοντας πως θα γίνουν ανακοινώσεις όταν ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Η πλειονότητα των νεκρών μέχρι το πρωί της Κυριακής, 27 από τους 29, ήταν αστυνομικοί.

H πρώτη έκρηξη σημειώθηκε δύο ώρες μετά τη λήξη του αγώνα Μπεσικτάς-Μπούρσασπορ σε σημείο συγκέντρωσης των ΜΑΤ έξω από το γήπεδο Vodafone Arena. H δεύτερη έκρηξη ακολούθησε ελάχιστα λεπτά αργότερα σε κοντινό πάρκο, στη συνοικία Μάτσκα, και αποδίδεται σε βομβιστή αυτοκτονίας που είχαν περικυκλώσει οι αστυνομικές δυνάμεις.

www.in.gr

You may also like

Κοινοποίηση: