Κύκλος εκπαιδευτικών δράσεων από το Ν.Π.Π.Κ.Π Δήμου Σπάρτης και Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης»

458{icon} {views}

Το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης συμμετέχει με το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και με το τοπικό παράρτημα του Λυκείου των Ελληνίδων στην διοργάνωση ενός κύκλου εκπαιδευτικών δράσεων την χρονική περίοδο 2017, με στόχο την ευαισθητοποίηση και τον προβληματισμό σε θέματα σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και τις λειτουργίες της ελληνικής μουσικής παράδοσης στην εποχή της κρίσης.

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (ώρα 17:30-20:00) συνάντηση του καθ. κ. Λάμπρου Λιάβα και μελών του τοπικού Λυκείου των Ελληνίδων με τους κοινωνικούς λειτουργούς και μέλη των Κ.Α.Π.Η. της περιοχής.

Συζήτηση για τις μνήμες τους από τα τραγούδια, τους χορούς και τα έθιμα της περιοχής. Συνεννόηση για την καταγραφή των προφορικών τους μαρτυριών και αναζήτηση τρόπων ενεργοποίησης τους σε μουσικές και χορευτικές δράσεις, σε συνεργασία με άλλους τοπικούς φορείς (μουσικά σχολεία, σύλλογοι κλπ).

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (ώρα 11:00-13:00) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης «Ευάγγελος Φιλιππόπουλος» θα γίνει μουσική και τιμητική εκδήλωση όπου θα βραβευτούν με ειδικό δίπλωμα από το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» και το Λύκειο των Ελληνίδων οι παλαίμαχοι τοπικοί λαϊκοί οργανοπαίκτες και οι ερευνητές της λαογραφίας της περιοχής.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή μαθητών του Μουσικού Σχολείου.

 

Είσοδος ελεύθερη

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.

Θεμιστοκλής Πατσιλίβας

You may also like

Κοινοποίηση: